Заварне печиво
(покроковий рецепт з фото)
Самому приготувати заварне тісто зовсім не важко. А потім з такого тесту можна зробити заварне печиво, рецептом якого я і поділюся. Такі заварнушкі можна наповнити будь-якою начинкою!
Найважливіше в цьому рецепті - приготувати «правильний» тісто, тому дотримуйтесь рецептом і все вийде. Пам'ятайте чуррос? Це теж печиво з заварного тіста, тільки виготовлене не в духовці, а смажене у фритюрі.
- Борошно пшеничне - 125 грам
- Вода - 125 грам
- Вершкове масло - 125 грам
- Яйця - 4 штуки
- Сіль - 1 щіпка
1
У каструлю з товстим дном налийте воду і покладіть вершкове масло, нарізане на кубики. Додайте сіль.
2
Поставте каструлю на середній вогонь і, постійно перемішуючи, дочекайтеся, поки все масло розчиниться у воді. Зніміть каструлю з плити.
3
Відразу ж додайте в каструлю просіяне борошно і енергійно перемішайте, поки тісто не почне відокремляться від стінок каструлі.
4
Гаряче тісто перекладіть у велику миску і додайте по одному яйця, енергійно перемішуючи тісто.
5
Духовку нагрейте до 200 градусів. Деко змастіть маслом, посипте борошном, надлишки борошна струсіть.
6
Перекладіть тісто в кондитерський мішок і відсадити кругле печиво на відстані один від одного.
7
Випікайте заварне печиво в гарячій духовці 10 хвилин до золотисто-коричневого кольору.
8
Готове печиво викладіть на решітку на столі і дайте повністю охолонути.
9
За допомогою кулінарного шприца заповніть заварне печиво обраної начинкою і подавайте до столу. Смачного!