Рецепт Заварне вівсяне печиво фото

Заварне вівсяне печиво
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
Вівсянка , Крупи
ПП рецепти , Пісні страви
На полуденок , Для дітей , На швидку руку
Випічка , Печиво
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 50 хв.

Вівсяне печиво готують досить часто, але цей цікавий варіант з попередніми заварюванням подрібнених пластівців може здивувати навіть досвідчених кулінарів. До того ж, така випічка пісна.

Опис приготування:

Для внесення різноманітності у смакову гаму цього корисного печива можна використовувати не тільки різні фруктові добавки і горіхи, але також прянощі (корицю, мускатний горіх, кардамон) за смаком.

  • Пластівці вівсяні - 150 грам
  • Мед - 70 грам
  • Вода - 100 мілілітрів
  • Ізюм - 80 грам
  • Олія соняшникова - 30 мілілітрів(rafinirovannoe)
  • Сода харчова - 1 Чайна ложка
заварне вівсяне печиво - фото крок 1
Підготуйте невеликий набір продуктів для приготування заварного вівсяного печива. Замість родзинок за бажанням можна використовувати курагу, чорнослив або будь-які горіхи.
заварне вівсяне печиво - фото крок 2
Подрібніть вівсяні пластівці з допомогою блендера або кавомолки в дрібну крихту.
заварне вівсяне печиво - фото крок 3
У термостійку ємність викладіть мед і влийте воду, помістіть суміш на водяну баню, нагрівайте до розчинення меду, перемішуючи масу ложкою.
заварне вівсяне печиво - фото крок 4
Коли медова вода стане гарячою (водяна баня закипить), всипте харчову соду. На поверхні рідини з'явиться шар піни.
заварне вівсяне печиво - фото крок 5
Зніміть водяну баню разом з ємністю з плити, відразу всипте в гарячу рідину подрібнені вівсяні пластівці, швидко і ретельно перемішуючи інгредієнти.
заварне вівсяне печиво - фото крок 6
Дайте пластівців добре завариться протягом 2-3 хвилин, продовжуючи перемішувати отриману в'язку масу ложкою.
заварне вівсяне печиво - фото крок 7
Вийміть термостойкую миску з водяної бані, дайте заваренной масі злегка охолонути (3-5 хвилин). Додайте промиті родзинки і влийте олію, добре перемішайте.
заварне вівсяне печиво - фото крок 8
Сформуйте з отриманої маси печиво, змочуючи руки у воді. Додайте його на підготовленому деку.
заварне вівсяне печиво - фото крок 9
Випікайте заварне вівсяне печиво при температурі 190 градусів протягом 20-25 хвилин до золотистого кольору.

Схожі рецепти