Заварне вівсяне печиво
(покроковий рецепт з фото)
Вівсяне печиво готують досить часто, але цей цікавий варіант з попередніми заварюванням подрібнених пластівців може здивувати навіть досвідчених кулінарів. До того ж, така випічка пісна.
Для внесення різноманітності у смакову гаму цього корисного печива можна використовувати не тільки різні фруктові добавки і горіхи, але також прянощі (корицю, мускатний горіх, кардамон) за смаком.
- Пластівці вівсяні - 150 грам
- Мед - 70 грам
- Вода - 100 мілілітрів
- Ізюм - 80 грам
- Олія соняшникова - 30 мілілітрів(rafinirovannoe)
- Сода харчова - 1 Чайна ложка
Підготуйте невеликий набір продуктів для приготування заварного вівсяного печива. Замість родзинок за бажанням можна використовувати курагу, чорнослив або будь-які горіхи.
Подрібніть вівсяні пластівці з допомогою блендера або кавомолки в дрібну крихту.
У термостійку ємність викладіть мед і влийте воду, помістіть суміш на водяну баню, нагрівайте до розчинення меду, перемішуючи масу ложкою.
Коли медова вода стане гарячою (водяна баня закипить), всипте харчову соду. На поверхні рідини з'явиться шар піни.
Зніміть водяну баню разом з ємністю з плити, відразу всипте в гарячу рідину подрібнені вівсяні пластівці, швидко і ретельно перемішуючи інгредієнти.
Дайте пластівців добре завариться протягом 2-3 хвилин, продовжуючи перемішувати отриману в'язку масу ложкою.
Вийміть термостойкую миску з водяної бані, дайте заваренной масі злегка охолонути (3-5 хвилин). Додайте промиті родзинки і влийте олію, добре перемішайте.
Сформуйте з отриманої маси печиво, змочуючи руки у воді. Додайте його на підготовленому деку.
Випікайте заварне вівсяне печиво при температурі 190 градусів протягом 20-25 хвилин до золотистого кольору.