Рецепт Засолювання Хамса фото

Засолювання Хамса
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Заготовки , Сольовий , Солоне
Кількість порцій: 1
Час приготування: 5 дн. 13 г. 0 хв.

Хочу розповісти вам про те, що засолювання хамси в домашніх умовах - це хоч і трудомісткий, але зовсім нескладний процес. А головне - результат буде просто приголомшливим.

Опис приготування:

Цей простий рецепт засолювання хамси хороший тим, що він не передбачає конкретних термінів, які риба повинна стояти в солі. Якщо ви хочете отримати слабосоленую рибку, досить 1-2 днів і меншого кількість солі. Для солоної і насиченою за смаком хамси можна залишити її на 6-7 днів. При бажанні можна додати крім солі також спеції і ароматні трави, наприклад.

  • Khamseh - 2 кілограма
  • Сіль - 1 Склянка (приблизно)
засолювання Хамса - фото крок 1
1. Рибу викладіть в мийку і промийте кілька разів під проточною водою. Обсушити трохи.
засолювання Хамса - фото крок 2
2. Далі самий трудомісткий і тривалий процес, який передбачає цей простий рецепт засолювання хамси - чистка риби. Її потрібно акуратно позбавити від нутрощів.
засолювання Хамса - фото крок 3
3. Видаливши голову і нутрощі, викладіть рибку в глибоку миску і залийте водою. Через півгодини воду замініть чистою. Цей процес повторіть 3-4 рази. Після за допомогою паперової серветки обсушити трохи і викладіть в мисочку, засипавши 3-4 ложками солі.
засолювання Хамса - фото крок 4
4. Годин через 5 перший етап завершено. Підготуйте чисту ємність, на дно якої насипте трохи солі.
засолювання Хамса - фото крок 5
5. З риби злийте рідину, що і потроху викладайте її в підготовлену ємність, пересипаючи шари сіллю.
засолювання Хамса - фото крок 6
6. Зверху, коли ємність вже повна, щедро присипте сіллю. Встановіть на першу добу невеликий вантаж зверху, накривши верхній шар солі шматочком чистої марлі.
засолювання Хамса - фото крок 7
7. За часом засолювання хамси в домашніх умовах займе від 2 до 7 діб.
засолювання Хамса - фото крок 8
8. Дуже важливий момент - перед вживанням необхідно викласти рибку в друшляк, промити під проточною водою, а потім залити водою і залишити на пару годин. Після знову промити. От і все, апетитна солона рибка готова.

Схожі рецепти