Засолка грибів
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт правильної засолювання грибів мені повідав один досвідчений грибник зі стажем. Таким чином я солив 5 кг груздів, в результаті вийшли дуже смачні солоні грибочки. Прекрасна закуска до свята!
Для засолювання я використовував близько 5 кг грибів, на виході вийшло 5 банок по 800 грам кожна. При вживанні солоних груздів в їжу рекомендується додавати до них часник, рослинна олія, цибуля і спеції. Якщо хочете, можна навіть зробити простий салатик. Підведу підсумок: засолювання грибів в домашніх умовах - процес однозначно складний, зате результат виходить чудовим!
- Грузді - 5 кілограм
- Сіль - 250 грам (велика, йодована)
Грузді ретельно перебираємо і промиваємо під холодною водою.
Складіть гриби в більшу ємність (тазик) і залийте холодною водою. Зверху покладіть кришку або широку тарілку, встановіть на неї вантаж, який буде не дуже важким. Гриби повинні бути повністю у воді, але не повинні при цьому бути притиснуті до дну.
На наступний день промиваємо гриби і заливаємо їх чистою водою. Таким чином змінюємо воду протягом 5 днів.
Щоб перевірити готовність грибів до засолюванні, надріжте один - і спробуйте його мовою. Якщо не гірчить, можете сміливо приступати до наступного етапу.
Розріжте кожен гриб на кілька шматочків. Складіть грузді шарами в тазик, посипте з сіллю. Зверху встановіть гніт, який буде набагато важче, ніж попередній. Гриби повинні настоюватися три дні, періодично потрібно знімати гніт і перемішувати гриби.
На четвертий день розкладаємо гриби по стерилізованих банках і закриваємо їх кришками. Зберігаємо грузді в холодильнику. Смачного!