Засолка грибів свинушок
(покроковий рецепт з фото)
Бабуся розповіла відмінний рецепт засолювання грибів свинушок. Грибочки виходять ароматними і ніжними. Це відмінна закуска для святкового столу і не тільки. Спробуйте приготувати самі!
Це бабусин рецепт, як приготувати засолювання грибів свинушок так, щоб банки не повзривать, а грибочки вийшли смачними і ароматними. Після того як додасте до грибам все спеції, накрийте каструлю кришкою, щоб гриби краще ввібрали в себе аромат прянощів. Коли гриби закипають, відразу ж знімайте пінку, це обов'язково. Коли розкладає гриби по банках, залишайте зверху приблизно 2 сантиметра порожнього місця, НЕ набивайте банку доверху. Також зверху можна покласти парасольку кропу, він ще більше додасть аромату. Після охолодження банок приберіть їх в холодильник або льох.
- Гриби свинушки - 3 кілограма
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Лавровий лист - 4 Ст. Ложки
- Чорний перець - 8 штук (горошком)
- Парасольки кропу - 10 штук
- Парасольки гвоздики - 8 штук
- Essentsiya 70% - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 2 Ст. Ложки
Гриби необхідно добре промити і очистити.
Гриби залийте водою, доведіть до кипіння, постійно знімаючи пінку. Після закипання варіть протягом 10 хвилин. Потім воду злийте, гриби промийте під проточною водою. Повторно залийте водою і знову доведіть до кипіння. Варіть ще приблизно 20 хвилин. Потім воду злийте.
Втретє залийте гриби водою, додайте сіль, парасольки кропу і гвоздики, лавровий лист, перець горошком.
Банки, в яких ви плануєте засолити гриби, необхідно простерилізувати, зробити це можна звичайним паром.
Коли гриби в третій раз закиплять, додайте цукор. Варіть ще приблизно 10-15 хвилин. Потім додайте есенцію.
6) Гриби розподіліть по простерилизованнимбанкам і закатати. І переверніть. Дайте їм охолонути. Засолка грибів свинушок готова!