Засолка грибів груздів
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 7-8
Час приготування: 23 дн. 18 г. 0 хв.
Грузді - поширені гриби нашого регіону. Вони ідеальні для засолювання. Раніше грузді солили в бочках на всю зиму, Зараз все набагато простіше. Ділюся варіантом класної засолювання грибів груздів.
Опис приготування:
Не відкладайте обробку грибів надовго, тому як гриби мають властивість швидко псуватися. Тому після збору відразу промийте, переберіть і обдайте їх окропом. Так вчила мене ще моя бабуся.
Солоні гриби люблять все, а в зборі їх є особливий шарм. Раніше ми збирали їх і далі я не знала, що ще з ними приготувати. Varila, смажила і гасила. Але вони швидко приїдалися. Коли знайшла рецепт засолювання, то це стало найкращим способом їх приготування. З'їдається за кілька раз, не встигає набриднути. Відмінна закуска як на святковий стіл, так і на вечерю.
- Грузді - 5 кілограм
- Сіль - 200 грам
- Кріп - 1 пучок
- Часник - 1 зубчик
- Перець горошком - За смаком (чорний і запашний)
Крок перший - це збір грибів. Будьте обережні і уважні. Краще консультуйтеся з людиною, який розбирається в грибах. Часто можна переплутати грузді з отруйними грибами. Вибирайте цілі, непошкодженій гриби, т.К. Це теж особливий, важливий момент при зборі грибів.
Тепер другий етап. Переберія ретельно гриби. Якщо є зіпсовані, позбудьтеся від них. Гриби добре помийте. Це самий трудомісткий етап в засолюванні грибів.
Залийте гриби водою на ніч, нехай постоять.
Залийте гриби водою на ніч, нехай постоять.
На дно ємності викладіть кріп, часник і перець.
Складіть шарами гриби (капелюшками вниз), сіль, перець і часник.
Останнім шаром укладіть суцвіття кропу.
Ставимо під прес в холодне місце. Завдяки гніту, гриби будуть просолюється практично у власному соку. Гриби будуть готові через 1-1, 5 місяці. Періодично їх варто перевіряти, щоб верхній шар не став сухим і не покрився пліснявою.