Рецепт Засолка грибів груздів фото

Засолка грибів груздів
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Зелень, Гриби, Грузді
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Заготовки, Сольовий

Грузді - поширені гриби нашого регіону. Вони ідеальні для засолювання. Раніше грузді солили в бочках на всю зиму, Зараз все набагато простіше. Ділюся варіантом класної засолювання грибів груздів.


Не відкладайте обробку грибів надовго, тому як гриби мають властивість швидко псуватися. Тому після збору відразу промийте, переберіть і обдайте їх окропом. Так вчила мене ще моя бабуся.

Солоні гриби люблять все, а в зборі їх є особливий шарм. Раніше ми збирали їх і далі я не знала, що ще з ними приготувати. Varila, смажила і гасила. Але вони швидко приїдалися. Коли знайшла рецепт засолювання, то це стало найкращим способом їх приготування. З'їдається за кілька раз, не встигає набриднути. Відмінна закуска як на святковий стіл, так і на вечерю.

  • Грузді - 5 кілограм
  • Сіль - 200 грам
  • Кріп - 1 пучок
  • Часник - 1 зубчик
  • Перець горошком - За смаком (чорний і запашний)
засолка грибів груздів - фото крок 1
Крок перший - це збір грибів. Будьте обережні і уважні. Краще консультуйтеся з людиною, який розбирається в грибах. Часто можна переплутати грузді з отруйними грибами. Вибирайте цілі, непошкодженій гриби, т.К. Це теж особливий, важливий момент при зборі грибів.
засолка грибів груздів - фото крок 2
Тепер другий етап. Переберія ретельно гриби. Якщо є зіпсовані, позбудьтеся від них. Гриби добре помийте. Це самий трудомісткий етап в засолюванні грибів.
Залийте гриби водою на ніч, нехай постоять.
засолка грибів груздів - фото крок 3
На дно ємності викладіть кріп, часник і перець.
засолка грибів груздів - фото крок 4
Складіть шарами гриби (капелюшками вниз), сіль, перець і часник.
засолка грибів груздів - фото крок 5
Останнім шаром укладіть суцвіття кропу.
засолка грибів груздів - фото крок 6
Ставимо під прес в холодне місце. Завдяки гніту, гриби будуть просолюється практично у власному соку. Гриби будуть готові через 1-1, 5 місяці. Періодично їх варто перевіряти, щоб верхній шар не став сухим і не покрився пліснявою.

Схожі рецепти