Заповнення з пшоном
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування кистибия з пшоном - для тих, кому звичайний кистибий з картоплею набрид, але хочеться чогось ситного і смачного.
Коржі кистибий або просто кистбий готуються досить не складно. Тісто зазвичай використовується прісне, за все потрібно взяти води та борошна. Хоча, ніхто не забороняє приготувати тест на молоці з яйцями. У нашому випадку якраз на молоці тісто і буде приготовлено) Заповнення з пшоном - відмінне блюдо для обіднього перекусу (або вечірнього). Читаємо рецепт:
1. Для початку робимо тісто: борошно просіваємо, робимо в НЕ поглиблення. Додаємо поступово молоко (4 склянки), солимо, замішуємо так, щоб тісто отстревало від рук. Ділимо його на рівні частини і розгортаємо досить тонко, орієнтуємося на діаметр сковороди, в якій будемо коржі смажити.
2. Коржі обсмажуємо з обох сторін.
3. Тепер потрібно правильно відварити пшоно. Спочатку обшпарюємо крупу, потім висипаємо в киплячу воду солену і варимо хвилин 10. Потім солону воду зливаємо, додаємо стакан молока, цукор і сіль за смаком. Варимо до кипіння.
4. Готове пшоно викладаємо на половину коржі, накриваємо другою, змащуємо топленим маслом зверху. Можна ще обсмажити на сковороді з обох сторін.
Ось і готові наші коржі кистибий з пшоном! Підвал їх потрібно гарячими, можна ще змастити маслом, посипати зеленню за бажанням. Смачного!
- Молоко - 5 склянок
- Борошно - 350 грам
- Сіль, перець - - За смаком
- Пшоно - 250 грам
- Масло топлене - 50 грам
1. Для початку робимо тісто: борошно просіваємо, робимо в НЕ поглиблення. Додаємо поступово молоко (4 склянки), солимо, замішуємо так, щоб тісто отстревало від рук. Ділимо його на рівні частини і розгортаємо досить тонко, орієнтуємося на діаметр сковороди, в якій будемо коржі смажити.
2. Коржі обсмажуємо з обох сторін.
3. Тепер потрібно правильно відварити пшоно. Спочатку обшпарюємо крупу, потім висипаємо в киплячу воду солену і варимо хвилин 10. Потім солону воду зливаємо, додаємо стакан молока, цукор і сіль за смаком. Варимо до кипіння.
4. Готове пшоно викладаємо на половину коржі, накриваємо другою, змащуємо топленим маслом зверху. Можна ще обсмажити на сковороді з обох сторін.
Ось і готові наші коржі кистибий з пшоном! Підвал їх потрібно гарячими, можна ще змастити маслом, посипати зеленню за бажанням. Смачного!