Запіканка з киселем
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную Вашій увазі рецепт запіканки з тофу з ягідним киселем. Поєднання - просто шик! Кисленький смак киселю відмінно відтіняє ніжну, сирну запіканку.
Нижче я розповім докладніше, як приготувати запіканку з киселем. Замість рисової муки можна використовувати манку. Дана кількість інгредієнтів розраховане на невелику форму 14х10 см. Блюдо підійде для недільного сніданку, коли є час побалувати себе чимось смачним. Беріть рецепт на замітку!
- Тофу - 350-400 грам
- Рисове борошно - 2-3 Ст. Ложок
- Вівсяне молоко - 3-5 Ст. Ложок
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 6 Ст. Ложок(3 ст.Л. - в кисіль, 3 ст.Л. - в запіканку )
- Ягоди - 1 Склянка
- Вода - 600 мілілітрів
- Крохмаль - 3 Ст. Ложки
- Ізюм - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Збийте в блендері тофу з борошном, лимонним соком, цукром і молоком.
Вилийте суміш у форму, додайте родзинки. Запікайте 20-25 хвилин при температурі 180 градусів. Потім дайте охолонути прямо в формі.
Ягоду промийте, перекладіть в каструлю і залийте водою. Доведіть до кипіння, зніміть з плити і дайте компоту настоятися півгодини.
Крохмаль розчиніть в холодній воді. Ретельно розмішайте, щоб не залишилося грудочок.
Компот з ягодами процідіть через сито. На середньому вогні доведіть його до кипіння, додайте цукор. Коли компот закипить, тонкою цівкою влийте крохмаль з водою. Проваріть кисіль 2-3 хвилини. Потім повністю остудіть.
Подавайте запіканку на тарілці з киселем. Смачного!