Рецепт Манна каша з киселем фото

Манна каша з киселем
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи, Манька
Вегетаріанське харчування
На сніданок
Солодке, Гарячі страви, Каші

Пам'ятайте, в дитинстві бабуся готувала таку смачну кашу і поливала її вишневим киселем? Це було чарівно смачно! Ось і я пригощу вас, і розповім як приготувати манну кашу з киселем.

Таке блюдо чудово підійде на сніданок, полуденок або як десерт. До речі, для швидкого сніданку всі можна приготувати з вечора, а вранці пригощатися!

  • Крупа манна - 30 грам
  • Молоко - 300 мілілітрів
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Ванілін - 1 щіпка
  • Ізюм - 2 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 20 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Крохмаль кукурудзяний - 15 грам
  • Сік вишневий - 500 мілілітрів
  • Журавлина - 1 Ст. Ложка (для подачі)
манна каша з киселем - фото крок 1
Підготуйте необхідні продукти.
манна каша з киселем - фото крок 2
Молоко доведіть до кипіння, додайте цукор, ванілін, сіль, перемішайте. Всипте манку, перемішайте швидко віночком. На повільному вогні варите протягом 2 хвилин, помішуючи.

Зніміть з вогню. Вбийте яйце, вершкове масло, перемішайте. Додайте родзинки, перемішайте.

манна каша з киселем - фото крок 3
Розкладіть кашу по силіконовим формочках і поставте запікати в духовку на 30 хвилин при 180 градусах.
манна каша з киселем - фото крок 4
У склянці з холодним вишневим соком розведіть крохмаль, перемішайте. Решта сік доведіть до кипіння. Влийте тонкою цівкою розведений крохмаль, перемішайте, варіть протягом 2 хвилин.
манна каша з киселем - фото крок 5
Запечену кашу остудіть в формочках, переверніть на блюдце. Полийте остиглим киселем, додайте ягоди за смаком. Смачного!

Схожі рецепти