Манна каша з киселем
(покроковий рецепт з фото)
Пам'ятайте, в дитинстві бабуся готувала таку смачну кашу і поливала її вишневим киселем? Це було чарівно смачно! Ось і я пригощу вас, і розповім як приготувати манну кашу з киселем.
Таке блюдо чудово підійде на сніданок, полуденок або як десерт. До речі, для швидкого сніданку всі можна приготувати з вечора, а вранці пригощатися!
- Крупа манна - 30 грам
- Молоко - 300 мілілітрів
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Ванілін - 1 щіпка
- Ізюм - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 20 грам
- Яйце - 1 штука
- Крохмаль кукурудзяний - 15 грам
- Сік вишневий - 500 мілілітрів
- Журавлина - 1 Ст. Ложка (для подачі)
Підготуйте необхідні продукти.
Молоко доведіть до кипіння, додайте цукор, ванілін, сіль, перемішайте. Всипте манку, перемішайте швидко віночком. На повільному вогні варите протягом 2 хвилин, помішуючи.
Зніміть з вогню. Вбийте яйце, вершкове масло, перемішайте. Додайте родзинки, перемішайте.
Розкладіть кашу по силіконовим формочках і поставте запікати в духовку на 30 хвилин при 180 градусах.
У склянці з холодним вишневим соком розведіть крохмаль, перемішайте. Решта сік доведіть до кипіння. Влийте тонкою цівкою розведений крохмаль, перемішайте, варіть протягом 2 хвилин.
Запечену кашу остудіть в формочках, переверніть на блюдце. Полийте остиглим киселем, додайте ягоди за смаком. Смачного!