Рецепт Пиріг «Гагаріна» з киселем фото

Пиріг «Гагаріна» з киселем
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Ягоди , Пісочне тісто , Вишня
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Рецепт цієї десертній випічки супроводжує легенда про те, що цей пиріг дуже сподобався космонавту Юрію Гагаріну і був названий на його честь. Пиріг виходить дуже смачний! обов'язково спробуйте!

Опис приготування:

Приготувати пиріг Гагаріна дуже просто, дивіться покрокову інструкцію і повторюйте за нею. Ягоди можна взяти будь-які, бажано кислі.

  • Борошно - 400 грам
  • Яйця - 4 штуки
  • Сухий розчинний кисіль - 70 грам
  • Вишня - 250 грам (без кісточок)
  • Вершкове масло - 250 грам
  • Цукор - 250 грам(50 грам - в тісто, 200 грам - в суфле)
  • Какао-порошок - 15 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Крохмаль - 1-2 чайних ложок
  • Розпушувач - 10 грам
пиріг
Підготуйте інгредієнти для приготування пирога.
пиріг
У миску просійте борошно.
пиріг
Додайте до борошна охолоджене вершкове масло, порізане на шматочки, розітріть руками в крихту.
пиріг
Всипте в борошно розпушувач і 50 грам цукру від загальної кількості.
пиріг
Зробіть в борошні поглиблення, додайте 4 жовтка, білки помістіть в ємність для збивання.
пиріг
Замісити тісто, воно буде кришитися, але це нормально. Розділити тісто 3 нерівні частини, одну велику, середню і малу. Малу частину тесту помістіть в пакет і приберіть в морозилку.
пиріг
Підготуйте роз'ємну форму діаметром 24 см. Дно застеліть папером для випічки.
пиріг
Викладіть більшу частину тесту в форму, сформуйте невеликі бортики, після чого помістіть в морозилку на 1 час.
пиріг
До середньої частини тесту додайте какао-порошок і вмесіте його в тісто.
пиріг
Тісто з какао теж приберіть на час в холодильник.
пиріг
З вишні злийте виділився при розморожуванні сік.
пиріг
Присипте невеликою кількістю крохмалю дно пирога, щоб зв'язати сік, який буде виділятися з вишні в процесі випічки.
пиріг
Викладіть вишню.
пиріг
Натріть на тертці шоколадну частина тесту, можна прямо в форму.
пиріг
До білків додайте дрібку солі і збийте до м'яких піків, після чого додайте цукор.
пиріг
З цукром збивайте до стійких піків.
пиріг
Всипте суху кисільні суміш і втрутився акуратно міксером на малих обертах.
пиріг
Викладіть білкову масу поверх шоколадного шару, розрівняйте.
пиріг
Натріть на тертці малу частину тесту, вміщену в морозилку.
пиріг
Посипте цією крихтою верх пирога, випікайте при температурі 160 градусів протягом 1 годину.
пиріг
Дайте пирогу трохи охолонути в формі, при цьому білкове суфле злегка опаде, це нормально.
пиріг
Акуратно опрацювати ножем або кондитерським шпателем боки пирога і витягніть його з форми.
пиріг
Пиріг вийшов дуже цікавим на вигляд і смак, солодкість пирога контрастує з кислуватою вишнею і доповнює це всю пишноту шоколадна прошарок і повітряне суфле. Незвичайний і цікавий пиріг, звичайно це калорійна"бомба" , але маленький шматочок точно не зашкодить.

Схожі рецепти