Рецепт Пиріг «Гагаріна» фото

Пиріг «Гагаріна»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно
На святковий стіл
Випічка, Солодке, Пироги

У пирога є маленька історія. Кажуть, що його спекли спеціально для Юрія Гагаріна після його тріумфального польоту в космос. Він йому дуже сподобався. Так рецепт "пішов в народ" .

Пиріг виходить високим. Тривалість випікання вказана виходячи з діаметра форми. Тому, збільшуючи або зменшуючи діаметр форми, стежте за процесом випічки, т.К. Може час варіювати в більшу або меншу сторону. Дотримуючись рецептуру і акуратність процесу, ви досягнете найкращого результату.

  • Вершкове масло - 200 грам (м'яке)
  • Яйця - 4 штуки
  • Борошно пшеничне - 2, 5 склянки
  • Цукор - 11 Ст. Ложок(7 ст.Л. В тісто + 4 ст.Л. В білки)
  • Кисіль сухий - 200 грам (обов'язково червоного кольору)
  • Какао - 3 Ст. Ложки
  • Розпушувач для тіста - 2 чайних ложки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Povidlo - 200 грам (густе)
пиріг
Підготуйте необхідні інгредієнти.
пиріг
Подрібніть кисіль в блендері.
пиріг
Розділіть яйця на білки і жовтки. Білки приберіть в холодильник.
пиріг
Збийте жовтки з цукром (7 ст.Л.).
пиріг
Додайте частинами м'яке вершкове масло. Всякий раз добре збивайте масу.
пиріг
Додайте в кілька прийомів борошно, змішану з розпушувачем для тесту.
Добре розмішайте.
пиріг
Замісити м'яке, НЕ липнуче до рук тісто.
пиріг
Тісто розділяється на три частини. Скористайтеся вагами, так шари будуть пропорційні.
В одну частину додайте какао і добре умішайте його. Допускається легка крошливость даної частини.
пиріг
Всі три частини загорніть в харчову плівку і приберіть в морозильну камеру.
пиріг
Дістаньте білки, додайте дрібку солі і збийте до легкої піни. Після додайте поступово 4 ст.Л Цукор, збийте в пишну піну.
пиріг
Далі додайте подрібнений кисіль і добре збийте ще раз.
пиріг
Повинна вийти густа маса.
пиріг
Увімкніть духовку на 180 місто.
Візьміть роз'ємну круглу форму діаметром 24 см або квадратну - 23 см.
Вистелити дно і боки пергаментом.
пиріг
Дістаньте з морозилки одну частину світлого тіста і натріть в форму на крупній тертці. Рівномірно розподіліть.
пиріг
За допомогою лопатки акуратно розмажте повидло.
пиріг
Дістаньте з морозилки темне тісто і натріть його на крупній тертці на шар з повидлом.
пиріг
На шар темного тесту розподіліть білково-кисільні частина.
пиріг
Дістаньте з морозилки останню частину світлого тіста. Натріть поверх білкової частини. Розподіліть рівномірним шаром.
Поставте підготовлений пиріг в гарячу духовку, розігріту до 180 градусів.
Випікайте протягом 50-65 хвилин. Якщо ви використовуєте конвекцию, 55 хвилин для випічки пирога досить.
Готовність перевіряйте дерев'яною паличкою.
пиріг
Готовий пиріг дістаньте з духовки і остудіть у формі.
пиріг
Остиглий пиріг витягніть з форми, зніміть пергамент.
пиріг
Перекладіть пиріг на блюдо / дошку, присипте злегка цукровою пудрою.
пиріг
Пиріг готовий. Приємного чаювання!

Схожі рецепти