Пиріг «Гагаріна»
(покроковий рецепт з фото)
У пирога є маленька історія. Кажуть, що його спекли спеціально для Юрія Гагаріна після його тріумфального польоту в космос. Він йому дуже сподобався. Так рецепт "пішов в народ" .
Пиріг виходить високим. Тривалість випікання вказана виходячи з діаметра форми. Тому, збільшуючи або зменшуючи діаметр форми, стежте за процесом випічки, т.К. Може час варіювати в більшу або меншу сторону. Дотримуючись рецептуру і акуратність процесу, ви досягнете найкращого результату.
- Вершкове масло - 200 грам (м'яке)
- Яйця - 4 штуки
- Борошно пшеничне - 2, 5 склянки
- Цукор - 11 Ст. Ложок(7 ст.Л. В тісто + 4 ст.Л. В білки)
- Кисіль сухий - 200 грам (обов'язково червоного кольору)
- Какао - 3 Ст. Ложки
- Розпушувач для тіста - 2 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Povidlo - 200 грам (густе)

Підготуйте необхідні інгредієнти.

Подрібніть кисіль в блендері.

Розділіть яйця на білки і жовтки. Білки приберіть в холодильник.

Збийте жовтки з цукром (7 ст.Л.).

Додайте частинами м'яке вершкове масло. Всякий раз добре збивайте масу.

Додайте в кілька прийомів борошно, змішану з розпушувачем для тесту.
Добре розмішайте.
Добре розмішайте.

Замісити м'яке, НЕ липнуче до рук тісто.

Тісто розділяється на три частини. Скористайтеся вагами, так шари будуть пропорційні.
В одну частину додайте какао і добре умішайте його. Допускається легка крошливость даної частини.
В одну частину додайте какао і добре умішайте його. Допускається легка крошливость даної частини.

Всі три частини загорніть в харчову плівку і приберіть в морозильну камеру.

Дістаньте білки, додайте дрібку солі і збийте до легкої піни. Після додайте поступово 4 ст.Л Цукор, збийте в пишну піну.

Далі додайте подрібнений кисіль і добре збийте ще раз.

Повинна вийти густа маса.

Увімкніть духовку на 180 місто.
Візьміть роз'ємну круглу форму діаметром 24 см або квадратну - 23 см.
Вистелити дно і боки пергаментом.
Візьміть роз'ємну круглу форму діаметром 24 см або квадратну - 23 см.
Вистелити дно і боки пергаментом.

Дістаньте з морозилки одну частину світлого тіста і натріть в форму на крупній тертці. Рівномірно розподіліть.

За допомогою лопатки акуратно розмажте повидло.

Дістаньте з морозилки темне тісто і натріть його на крупній тертці на шар з повидлом.

На шар темного тесту розподіліть білково-кисільні частина.

Дістаньте з морозилки останню частину світлого тіста. Натріть поверх білкової частини. Розподіліть рівномірним шаром.
Поставте підготовлений пиріг в гарячу духовку, розігріту до 180 градусів.
Випікайте протягом 50-65 хвилин. Якщо ви використовуєте конвекцию, 55 хвилин для випічки пирога досить.
Готовність перевіряйте дерев'яною паличкою.
Поставте підготовлений пиріг в гарячу духовку, розігріту до 180 градусів.
Випікайте протягом 50-65 хвилин. Якщо ви використовуєте конвекцию, 55 хвилин для випічки пирога досить.
Готовність перевіряйте дерев'яною паличкою.

Готовий пиріг дістаньте з духовки і остудіть у формі.

Остиглий пиріг витягніть з форми, зніміть пергамент.

Перекладіть пиріг на блюдо / дошку, присипте злегка цукровою пудрою.

Пиріг готовий. Приємного чаювання!