Биточки з киселем
(покроковий рецепт з фото)
Якщо немає часу довго возитися на кухні, а потрібно приготувати смачний сніданок, тоді зверніть увагу на простий рецепт биточків з киселем. Вони дивно ніжні, солодкі з хрусткою скоринкою.
Рецепт биточків з киселем з фото - це відмінний варіант не тільки для сніданку або десерту, але і можливість нагодувати дитину смачною кашею. При бажанні в основу биточків може входити не тільки манка, але і рисова, пшоняна або навіть вівсяна каша (для більш однорідною текстури її попередньо можна збити блендером).
- Молоко - 500 мілілітрів
- Манна крупа - 6-7 Ст. Ложок
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 50 грам
- Ванільний цукор - 10 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Ягоди - 1 Склянка
- Вода - 1 Склянка
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 50 грам
1. Рецепт приготування биточків з киселем слід почати з каші. Для цього необхідно довести до кипіння молоко, а потім тоненькою цівкою всипати манну (або будь-яку іншу) крупу, постійно розмішуючи. Додати дрібку солі, цукор за смаком. При бажанні додати пакетик ванільного цукру. Коли каша загусла, зняти з вогню і добре остудити.
2. Тим часом можна зайнятися киселем. Для це потрібно закип'ятити воду, додати туди ягоди і цукор за смаком. У невеликій кількості води розвести крохмаль і поступово додати до ягодам. Трохи проварити до загустіння. Потім зняти з вогню і залишити, щоб кисіль охолов.
3. Коли манна каша вже охолола можна додати туди яйце і ретельно перемішати (можна використовувати блендер).
4. З отриманої маси сформувати биточки і запанірувати їх в борошні (можна використовувати сухарі).
5. На сковороді розтопити вершкове масло (биточки з киселем в домашніх умовах можна смажити і на рослинному) і відправити туди биточки.
6. На середньому вогні обсмажити биточки до золотистої скоринки з двох сторін.
7. Готові битки спочатку викласти на паперову серветку, щоб прибрати зайвий жир, а потім на тарілку. Поливати киселем перед подачею не варто, щоб вони залишалися хрусткими.