Рецепт Биточки з киселем фото

Биточки з киселем
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи , Манька
Пісні страви
На обід , На вечерю , На сніданок
Гарячі страви , Биточки
Кількість порцій: 8
Час приготування: 30 хв.

Якщо немає часу довго возитися на кухні, а потрібно приготувати смачний сніданок, тоді зверніть увагу на простий рецепт биточків з киселем. Вони дивно ніжні, солодкі з хрусткою скоринкою.

Опис приготування:

Рецепт биточків з киселем з фото - це відмінний варіант не тільки для сніданку або десерту, але і можливість нагодувати дитину смачною кашею. При бажанні в основу биточків може входити не тільки манка, але і рисова, пшоняна або навіть вівсяна каша (для більш однорідною текстури її попередньо можна збити блендером).

  • Молоко - 500 мілілітрів
  • Манна крупа - 6-7 Ст. Ложок
  • Цукор - 4 Ст. Ложки
  • Яйце - 1 штука
  • Борошно - 50 грам
  • Ванільний цукор - 10 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Ягоди - 1 Склянка
  • Вода - 1 Склянка
  • Крохмаль - 1 Ст. Ложка
  • Вершкове масло - 50 грам
биточки з киселем - фото крок 1
1. Рецепт приготування биточків з киселем слід почати з каші. Для цього необхідно довести до кипіння молоко, а потім тоненькою цівкою всипати манну (або будь-яку іншу) крупу, постійно розмішуючи. Додати дрібку солі, цукор за смаком. При бажанні додати пакетик ванільного цукру. Коли каша загусла, зняти з вогню і добре остудити.
биточки з киселем - фото крок 2
2. Тим часом можна зайнятися киселем. Для це потрібно закип'ятити воду, додати туди ягоди і цукор за смаком. У невеликій кількості води розвести крохмаль і поступово додати до ягодам. Трохи проварити до загустіння. Потім зняти з вогню і залишити, щоб кисіль охолов.
биточки з киселем - фото крок 3
3. Коли манна каша вже охолола можна додати туди яйце і ретельно перемішати (можна використовувати блендер).
биточки з киселем - фото крок 4
4. З отриманої маси сформувати биточки і запанірувати їх в борошні (можна використовувати сухарі).
биточки з киселем - фото крок 5
5. На сковороді розтопити вершкове масло (биточки з киселем в домашніх умовах можна смажити і на рослинному) і відправити туди биточки.
биточки з киселем - фото крок 6
6. На середньому вогні обсмажити биточки до золотистої скоринки з двох сторін.
биточки з киселем - фото крок 7
7. Готові битки спочатку викласти на паперову серветку, щоб прибрати зайвий жир, а потім на тарілку. Поливати киселем перед подачею не варто, щоб вони залишалися хрусткими.

Схожі рецепти