Запіканка з картоплі з фаршем
(покроковий рецепт з фото)
Залишився картопля після вечері і трохи м'ясного фаршу після приготування котлет? Зробіть відмінне універсальне і просте блюдо. Розповім, як приготувати запіканку з картоплі з фаршем.
Запіканка - це відмінний спосіб використовувати залишки продуктів або те, що є в холодильнику. Подавати блюдо коштує через кілька хвилин після запікання. Можна зробити по одному шару або кілька, дивлячись скільки є товарів. Можна запекти все в одній формі або порційно.
- Картопля - 3 штуки
- Вершкове масло - 115 грам
- Цибуля - 1 штука
- Суміш овочів - 1-1, 5 склянки
- Фарш із яловичини - 700 грам
- Яловичий бульйон - 0, 5 склянки
- Сіль, перець - За смаком
1. Відваріть картоплю і перетворите його в пюре, додайте 60 грам вершкового масла. У сковороду налийте олію, викладіть суміш заморожених овочів і подрібнену цибулю, обсмажуйте кілька хвилин.
2. Додайте до овочів яловичий фарш і яловичий бульйон, перемішайте і тушкуйте все від 7-15 хвилин, до готовності фаршу.
3. Змастіть форму шматочком вершкового масла, викладіть овочі, розподіліть по всій формі.
4. Поверх овочів і фаршу викладіть картопляне пюре, за допомогою вилки зробіть характерний малюнок і викладіть шматочки вершкового масла.
5. Запікайте в розігрітій до 200 градусів духовці близько 30 хвилин.
6. Готову запіканку трохи остудіть протягом 10 хвилин, а потім насолоджуйтеся.