Запіканка в лаваші
(покроковий рецепт з фото)
Запіканку в лаваші можна зробити з будь-якою начинкою. Мені подобається солодка сирна запіканка. Виходить щось середнє між рулетом і пирогом. Спробуйте, думаю вам сподобається, тим більше, це просто.
Запіканку в лаваші можна робити з будь-якою начинкою, головне, дотримати принцип: приготувати начинку, загорнути її щільно в лаваш і укласти у форму. Форму з запіканкою в лаваші бажано залити якийсь заливкою. Якщо запіканка несолодка, можна використовувати соус "бешамель" . Солодка запеканочку дуже смачна, це відмінний десерт. Успіхів і приємного апетиту!
- Сир - 800 грам
- Яйце - 5 штук(3-заливка, 2-начинка)
- Манька - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Цукати, родзинки - За смаком
- Ванілін - За смаком
- Крем - 1 Склянка (заливка)
- Цукор - 3 Ст. Ложки (заливка)

Ізюм розпарити, цукати дрібно порізати.

Яйця змішати з сиром, додати манку, цукор, ванілін, розмішати. Додати сухофрукти.

Викладіть сир рівномірно на лаваш. Можна додати цедру апельсина або лимона.

Поверніть лаваш щільним рулетом.

Поверніть лаваш кільцем.

Лаваш укладіть в змащену форму.

Приготувати в блендері заливку зі сметани, яєць і цукру.

Вилийте завлівку в форму.

Поставте запіканку в духовку на 35-40 хвилин, при 180 градусах.

Смачного!