Рецепт Запіканка «У blino Верітас, або правда в Блина» фото

Запіканка «У blino Верітас, або правда в Блина»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Вагітним і годуючим
На обід , На вечерю
Випічка , Запіканка , Фаршировані
Кількість порцій: 14
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Пропоную спробувати запіканку з млинців, начинка в них картопляна зі шпинатом і горіхами, все це запікається під сирним соусом. Ніжно, смачно і ситно! дивіться!

Опис приготування:

Отже, розповім, як приготувати запіканку"In blino veritas, або правда в Blin & Quot; . Блюдо ситне, смачне і ароматне! Тонкі млинці на яйцях і молоці, в якості начинки відварну картоплю, шпинат, горіхи і вершки, все це з ароматом мускатного горіха і перцю (можна використовувати суміш перців), запікається в сирному соусі. Обов'язково спробуйте приготувати, не дивіться на велику кількість кроків, насправді все просто! хай щастить!

  • Борошно пшеничне - 150 грам (для млинців)
  • Молоко - 450 мілілітрів (для млинців)
  • Яйце - 6 штук (для млинців)
  • Вершкове масло - 60 грам (для млинців)
  • Сіль, перець чорний мелений - За смаком (для млинців)
  • Цукор - 1-2 Щепоток (для млинців)
  • Картопля"в мундирі" - 10 штук (начинка)
  • Свіжий шпинат - 200 грам (або 2 пучка великих, начинка)
  • Волоський горіх - 100 грам (начинка)
  • Сіль, перець чорний мелений - За смаком (начинка)
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки (начинка)
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки (начинка)
  • Вершки - 150 мілілітрів (начинка)
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки (сирний соус)
  • Борошно пшеничне - 2 Ст. Ложки (сирний соус)
  • Молоко - 500 мілілітрів (сирний соус)
  • Твердий сир - 100 грам (сирний соус)
  • Сіль - За смаком (сирний соус)
  • Перець чорний мелений - За смаком (сирний соус)
  • Мускатний горіх - 2 щіпки (сирний соус)
запеканка
1. Почнемо з приготування млинців. З'єднайте молоко з яйцями, топленим маслом, сіллю, цукром. Перемішайте віночком добре.
запеканка
2. Введіть борошно, міксером доведіть тісто до гладкості.
запеканка
3. Якщо у вас не вийшло домогтися гладкого тіста без грудочок, не страшно. Візьміть сито і процідіть тісто.
запеканка
4. Розігрійте млинцеву сковороду, змастіть тільки перед першим млинцем. Наливайте тісто і смажте.
запеканка
5. Смажте з двох сторін до золотистої скоринки. Млинці відмінно перевертаються лопаткою, не рвуться.
запеканка
6. У мене вийшло 14 млинців.
запеканка
7. Тепер приготуємо начинку. На рослинному маслі обсмажте порізану цибулю до м'якості.
запеканка
8. Вимийте добре шпинат, дайте стекти воді. Поріжте. Додайте до готового цибулі і протушкувати хвилинку, щоб шпинат прив'янули.
запеканка
9. Влийте 100 мл вершків, покладіть щіпку солі, перцю, мускатного горіха. Прогрійте і зніміть з вогню.
запеканка
10. Картопля остудіть, зніміть шкірку, натріть на великій або дрібній тертці, як подобається.
запеканка
11. Очищені волоські горіхи в ступці потовчіть або порубати дрібно ножем.
запеканка
12. З'єднайте терту картоплю, подрібнені горіхи, залишилися 50 мл вершків, шпинат. Перемішайте добре, начинка готова!
запеканка
13. Покладіть млинець на тарілочку або дощечку. По центру у вигляді квадрата покладіть начинку (приблизно 1, 5 ст.Л з гіркою), розрівняйте. Загорніть бічні краю.
запеканка
14. Поверніть в рулетик.
запеканка
15. Нафаршіруйте таким чином все млинці.
запеканка
16. Тепер приготуємо соус сирний. Розтопити вершкове масло з борошном. Ложкою постійно помішуйте, щоб не було грудочок.
запеканка
17. Влийте гаряче молоко, постійно заважайте, щоб грудочки не утворювалися. Додайте сіль, мускатний горіх і як тільки соус почне густіти, всипте тертий сир. Прогрійте соус.
запеканка
18. Зніміть з вогню. Соус готовий.
запеканка
19. Форму для запікання змастіть маслом вершковим. Покладіть щільно млинці.
запеканка
20. Залийте їх сирним соусом і поставте в гарячу духовку (220 градусів) з 10-12 хвилин.
запеканка
21. Пригощайтеся, поки гаряче!

Схожі рецепти