Запіканка «У blino Верітас, або правда в Блина»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 14
Час приготування: 1 г. 30 хв.
Пропоную спробувати запіканку з млинців, начинка в них картопляна зі шпинатом і горіхами, все це запікається під сирним соусом. Ніжно, смачно і ситно! дивіться!
Опис приготування:
Отже, розповім, як приготувати запіканку"In blino veritas, або правда в Blin & Quot; . Блюдо ситне, смачне і ароматне! Тонкі млинці на яйцях і молоці, в якості начинки відварну картоплю, шпинат, горіхи і вершки, все це з ароматом мускатного горіха і перцю (можна використовувати суміш перців), запікається в сирному соусі. Обов'язково спробуйте приготувати, не дивіться на велику кількість кроків, насправді все просто! хай щастить!
- Борошно пшеничне - 150 грам (для млинців)
- Молоко - 450 мілілітрів (для млинців)
- Яйце - 6 штук (для млинців)
- Вершкове масло - 60 грам (для млинців)
- Сіль, перець чорний мелений - За смаком (для млинців)
- Цукор - 1-2 Щепоток (для млинців)
- Картопля"в мундирі" - 10 штук (начинка)
- Свіжий шпинат - 200 грам (або 2 пучка великих, начинка)
- Волоський горіх - 100 грам (начинка)
- Сіль, перець чорний мелений - За смаком (начинка)
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки (начинка)
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки (начинка)
- Вершки - 150 мілілітрів (начинка)
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки (сирний соус)
- Борошно пшеничне - 2 Ст. Ложки (сирний соус)
- Молоко - 500 мілілітрів (сирний соус)
- Твердий сир - 100 грам (сирний соус)
- Сіль - За смаком (сирний соус)
- Перець чорний мелений - За смаком (сирний соус)
- Мускатний горіх - 2 щіпки (сирний соус)
1. Почнемо з приготування млинців. З'єднайте молоко з яйцями, топленим маслом, сіллю, цукром. Перемішайте віночком добре.
2. Введіть борошно, міксером доведіть тісто до гладкості.
3. Якщо у вас не вийшло домогтися гладкого тіста без грудочок, не страшно. Візьміть сито і процідіть тісто.
4. Розігрійте млинцеву сковороду, змастіть тільки перед першим млинцем. Наливайте тісто і смажте.
5. Смажте з двох сторін до золотистої скоринки. Млинці відмінно перевертаються лопаткою, не рвуться.
6. У мене вийшло 14 млинців.
7. Тепер приготуємо начинку. На рослинному маслі обсмажте порізану цибулю до м'якості.
8. Вимийте добре шпинат, дайте стекти воді. Поріжте. Додайте до готового цибулі і протушкувати хвилинку, щоб шпинат прив'янули.
9. Влийте 100 мл вершків, покладіть щіпку солі, перцю, мускатного горіха. Прогрійте і зніміть з вогню.
10. Картопля остудіть, зніміть шкірку, натріть на великій або дрібній тертці, як подобається.
11. Очищені волоські горіхи в ступці потовчіть або порубати дрібно ножем.
12. З'єднайте терту картоплю, подрібнені горіхи, залишилися 50 мл вершків, шпинат. Перемішайте добре, начинка готова!
13. Покладіть млинець на тарілочку або дощечку. По центру у вигляді квадрата покладіть начинку (приблизно 1, 5 ст.Л з гіркою), розрівняйте. Загорніть бічні краю.
14. Поверніть в рулетик.
15. Нафаршіруйте таким чином все млинці.
16. Тепер приготуємо соус сирний. Розтопити вершкове масло з борошном. Ложкою постійно помішуйте, щоб не було грудочок.
17. Влийте гаряче молоко, постійно заважайте, щоб грудочки не утворювалися. Додайте сіль, мускатний горіх і як тільки соус почне густіти, всипте тертий сир. Прогрійте соус.
18. Зніміть з вогню. Соус готовий.
19. Форму для запікання змастіть маслом вершковим. Покладіть щільно млинці.
20. Залийте їх сирним соусом і поставте в гарячу духовку (220 градусів) з 10-12 хвилин.
21. Пригощайтеся, поки гаряче!