Запіканка «Покоївка»
(покроковий рецепт з фото)
Запіканка з макаронів - це не тільки просто, але і смачно! Пропоную приготувати запіканку "економка" з макаронів з курячою печінкою, овочами і сиром. Дешево, ситно і смачно!
Незважаючи на досить великий набір продуктів, готується дане блюдо досить просто і без особливого клопоту. Інгредієнти прості, а виходить дуже смачно і соковито. Любителям печінки, рекомендую неодмінно спробувати! впевнена, вам сподобається!
- Печінка куряча - 300 грам
- Макаронні вироби - 250 грам
- Помідор - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Кабачок - 300 грам
- Сир - 100 грам
- Яйце - 2 штуки
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 30 грам
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком

Підготуйте всі інгредієнти.

Макарони відварити в підсоленій воді до напівготовності, відкиньте на друшляк, після чого заправте вершковим маслом.

Цибуля наріжте кубиками, моркву натріть на тертці. Обсмажте овочі на сковороді до м'якості.

Додайте нарізану невеликими шматочками печінку.

Тушкуйте пару хвилин і додайте нарізаний кубиками помідор, сіль і спеції за смаком.

Гасіть все разом ще близько 5 хвилин.

Форму для запікання змастіть маслом. В макарони додайте яйця, перемішайте і викладіть 1/2 частина рівним шаром.

Кабачок натріть на крупній тертці і 1/2 частина покладіть на макарони.

Натріть сир і половину рівномірно розподіліть на кабачки.

Розподіліть зверху начинку з печінки і овочів.

Зверху покладіть залишки тертого кабачка.

На кабачки викладіть залишилися макарони і посипте їх сиром.

Готуйте страву при 220 градусах близько 30 хвилин або до появи рум'яної скоринки зверху. Запіканка "економка" готова.

Нарізаємо на порції і подаємо до столу. Ніжно, соковито і дуже смачно! Смачного!