Рецепт Запіканка картопляна фото

Запіканка картопляна
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Овочі, Субпродукти, Молочні продукти, Картопля, Бекон
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Якщо ви хочете приготувати простий ситний обід для всієї родини, то вам потрібен рецепт, як приготувати картопляну запіканку. Це смачне блюдо - порятунок для будь-якої господині, у якій трохи часу.

Запіканка виходить вершкової, ніжною. Подавати її потрібно обов'язково в гарячому вигляді зі свіжими овочами або консервацією. За бажанням додайте зелені в запіканку, вона додасть особливий присмак. Смачного!

  • Картопля - 6-7 штук
  • Бекон - 200 грам
  • Молоко - 1 Склянка
  • Майонез - 0, 5 склянки
  • Крем - 0, 5 склянки
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Сіль, перець - За смаком
  • Сир твердий - 150 грам
  • Часник - 2 зубчики
1
Очистіть картопля, наріжте його кубиками товщиною 2-3 см. Помістіть картопля в підсолену воду і варіть до готовності. Потім злийте воду і злегка розімніть його виделкою.
2
Наріжте бекон на тонкі смужки. Підсмажте їх на сковороді на середньому вогні близько 8-10 хвилин до золотисто-коричневого кольору.
3
Перекладіть підсмажений бекон на паперові рушники, щоб пішов зайвий жир і бекон можна було кришити руками.
4
У чаші блендера з'єднайте молоко, сметану і майонез. Додайте перець, сіль і половину тертого сиру, видавіть туди часник. Збийте до однорідної консистенції разом з картоплею.
5
Форму для випічки змастіть вершковим маслом. Викладіть картопляну масу, потім покришите смажений бекон і зверху покладіть другу половину тертого сиру.
6
Запікайте близько 20 хвилин в розігрітій до 200 градусів духовці, поки не розплавиться сир.

Схожі рецепти