Запіканка картопляна
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви хочете приготувати простий ситний обід для всієї родини, то вам потрібен рецепт, як приготувати картопляну запіканку. Це смачне блюдо - порятунок для будь-якої господині, у якій трохи часу.
Запіканка виходить вершкової, ніжною. Подавати її потрібно обов'язково в гарячому вигляді зі свіжими овочами або консервацією. За бажанням додайте зелені в запіканку, вона додасть особливий присмак. Смачного!
- Картопля - 6-7 штук
- Бекон - 200 грам
- Молоко - 1 Склянка
- Майонез - 0, 5 склянки
- Крем - 0, 5 склянки
- Вершкове масло - 50 грам
- Сіль, перець - За смаком
- Сир твердий - 150 грам
- Часник - 2 зубчики
1
Очистіть картопля, наріжте його кубиками товщиною 2-3 см. Помістіть картопля в підсолену воду і варіть до готовності. Потім злийте воду і злегка розімніть його виделкою.
2
Наріжте бекон на тонкі смужки. Підсмажте їх на сковороді на середньому вогні близько 8-10 хвилин до золотисто-коричневого кольору.
3
Перекладіть підсмажений бекон на паперові рушники, щоб пішов зайвий жир і бекон можна було кришити руками.
4
У чаші блендера з'єднайте молоко, сметану і майонез. Додайте перець, сіль і половину тертого сиру, видавіть туди часник. Збийте до однорідної консистенції разом з картоплею.
5
Форму для випічки змастіть вершковим маслом. Викладіть картопляну масу, потім покришите смажений бекон і зверху покладіть другу половину тертого сиру.
6
Запікайте близько 20 хвилин в розігрітій до 200 градусів духовці, поки не розплавиться сир.