Рецепт Запіканка картопляна фото

Запіканка картопляна
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Субпродукти , Молочні продукти , Картопля , Бекон
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Якщо ви хочете приготувати простий ситний обід для всієї родини, то вам потрібен рецепт, як приготувати картопляну запіканку. Це смачне блюдо - порятунок для будь-якої господині, у якій трохи часу.

Опис приготування:

Запіканка виходить вершкової, ніжною. Подавати її потрібно обов'язково в гарячому вигляді зі свіжими овочами або консервацією. За бажанням додайте зелені в запіканку, вона додасть особливий присмак. Смачного!

  • Картопля - 6-7 штук
  • Бекон - 200 грам
  • Молоко - 1 Склянка
  • Майонез - 0, 5 склянки
  • Крем - 0, 5 склянки
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Сіль, перець - За смаком
  • Сир твердий - 150 грам
  • Часник - 2 зубчики
1
Очистіть картопля, наріжте його кубиками товщиною 2-3 см. Помістіть картопля в підсолену воду і варіть до готовності. Потім злийте воду і злегка розімніть його виделкою.
2
Наріжте бекон на тонкі смужки. Підсмажте їх на сковороді на середньому вогні близько 8-10 хвилин до золотисто-коричневого кольору.
3
Перекладіть підсмажений бекон на паперові рушники, щоб пішов зайвий жир і бекон можна було кришити руками.
4
У чаші блендера з'єднайте молоко, сметану і майонез. Додайте перець, сіль і половину тертого сиру, видавіть туди часник. Збийте до однорідної консистенції разом з картоплею.
5
Форму для випічки змастіть вершковим маслом. Викладіть картопляну масу, потім покришите смажений бекон і зверху покладіть другу половину тертого сиру.
6
Запікайте близько 20 хвилин в розігрітій до 200 градусів духовці, поки не розплавиться сир.

Схожі рецепти