Запіканка картопляна з вареним м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви поділяєте думку про те, що їжа повинна бути не тільки смачною, але і корисною, тоді запіканка картопляна з вареним м'ясом якраз для вас. Це відмінний варіант повноцінного обіду чи вечері.
Запіканка картопляна з вареним м'ясом - це для багатьох смак дитинства, адже саме таку запіканку готують найчастіше в дитячих садах. Тут немає зайвого масла або жиру, так що це блюдо підходить навіть для самих маленьких.
- Відварене м'ясо - 500 грам
- Картопля - 1 кілограм
- Яйце - 1 штука
- Молоко - 100 мілілітрів
- Цибулина - 1 штука
- Панірувальні сухарі - 50-100 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Для початку необхідно очистити і поставити варитися в злегка підсоленій воді картопля.
2. Рецепт приготування запіканки картопляної з вареним м'ясом передбачає, що м'ясо вже є. Якщо це не так, тоді поставити паралельно варити також м'ясо (бажано нежирну свинину чи яловичину). Тим часом можна очистити і нарізати цибулину. На сковороду налити воду і відправити туди цибулю. Гасити трохи до м'якості (якщо блюдо тільки для дорослих, обсмажити цибулю до золотистого кольору на рослинній олії).
3. Вже зварене м'ясо потрібно трохи остудити і пропустити через м'ясорубку. Надіслати на сковороду до цибулі. Посолити і поперчити за смаком, додати трохи води і томити на повільному вогні, періодично помішуючи.
4. З картоплі злити воду, залишивши трохи. Додати яйце і теплого молока, за допомогою міксера перетворити в пюре. При необхідності додати трохи води, в якій варилася картопля.
5. Форму для запікання змастити злегка маслом або застелити папером для випічки. Викласти рівним шаром половину картоплі.
6. Наступним викласти фарш, щільно притискаючи його до картоплі.
7. Накрити половиною пюре і сформувати рівний верх. Присипати панірувальними сухарями або при бажанні можна посипати тертим сиром. Тепер запіканка картопляна з вареним м'ясом в домашніх умовах вирушає в духовку приблизно на 35-40 хвилин. Коли страва готова, йому потрібно дати трохи часу, щоб охолонути, а вже потім нарізати порційними шматочками.