Запечені креветки
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 20 хв.
Хочете спробувати незвичайний спосіб приготування морепродуктів? Пропоную на замітку просту ідею, як приготувати запечені креветки в духовці з вершковим маслом, скибочками лайма і спеціями.
Опис приготування:
Ця страва може бути і легкою закускою, і гарячою стравою, яке можна подавати до столу з гарніром, наприклад, а також інгредієнтом смачного салату. Запам'ятовуйте цю класну ідею і повторіть її в домашніх умовах.
- Креветки - 600 грам
- Вапно - 1-2 штук
- Вершкове масло - 120 грам
- Спеції - За смаком
1. Заморожені креветки обдайте окропом.
2. Відкиньте на друшляк, щоб прибрати зайву воду.
3. Підготуйте жароміцних форму, застелите її фольгою. Викладіть шматочки вершкового масла і відправте в духовку на кілька хвилин.
4. Ось, масло розтопити.
5. Наріжте тонкими скибочками лайм. Викладіть в масло.
6. Зверху розподіліть креветки.
7. Додати сіль, додайте спеції за смаком або італійські трави, наприклад. Надішліть в духовку.
8. При температурі 190-200 градусів запікайте креветки хвилин 8-12 в залежності від розміру.
9. Готові креветки відразу подавайте до столу. В даному випадку з відвареним рисом. Смачного!