Рецепт Запечені гребінці фото

Запечені гребінці
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
Риба та морепродукти
Вегетаріанське харчування
На обід
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Рецепт приготування морських гребінців (молюсків).

Опис приготування:

Розігріти духовку до 200 градусів. Викласти гребінці в сковороду. Додати вино і дрібку солі. Довести до кипіння. Закрийте кришкою і тушкуйте протягом 4 хвилин. Помістіть гребінці в форму для випічки. Злийте відвар в окремий посуд.

Розтопіть 3 ст. Ложки масла в сковороді на середньому вогні. Додайте цибулю і смажте протягом декількох хвилин. Повільно засипте борошно. Залийте відвар і перемішайте. Як тільки соус стане густим, додайте його до гребінців. Добре перемішайте.

Посипте панірувальні сухарі на молюски. Додайте залишилися 3 столові ложки вершкового масла.Запекайте в духовці при температурі 200 C протягом 15 хвилин.


  • Гребінці - 900 грам
  • Сіль - 1 штука
  • Вершкове масло - 6 Ст. Ложок
  • Цибулина - 1 штука
  • Мука - 2 1/2 Ст. Ложки
  • Панірувальні сухарі - 1/2 склянки
Розігріти духовку до 200 градусів. Викласти гребінці в сковороду. Додати вино і дрібку солі. Довести до кипіння. Закрийте кришкою і тушкуйте протягом 4 хвилин. Помістіть гребінці в форму для випічки. Злийте відвар в окремий посуд.

Розтопіть 3 ст. Ложки масла в сковороді на середньому вогні. Додайте цибулю і смажте протягом декількох хвилин. Повільно засипте борошно. Залийте відвар і перемішайте. Як тільки соус стане густим, додайте його до гребінців. Добре перемішайте.

Посипте панірувальні сухарі на молюски. Додайте залишилися 3 столові ложки вершкового масла.Запекайте в духовці при температурі 200 C протягом 15 хвилин.

Схожі рецепти