Рецепт Запечене куряче філе з брокколі фото

Запечене куряче філе з брокколі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Птах , Курка , Куряче філе , Брокколі
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Запечене куряче філе з брокколі - приголомшливий варіант гарячого блюда! Напівфабрикати для нього можна приготувати заздалегідь, наприклад, напередодні, а саме ніжне, соковите блюдо готується приблизно 20 хвилин.

Опис приготування:

Приготуємо запечене куряче філе з брокколі в домашніх умовах. Для початку необхідно зварити куряче філе, рис і брокколі. Куряче філе нарізати невеликими шматочками, а сир слід натерти на середній терці. В окремій мисці змішати всі інгредієнти. Випікати слід протягом 20-25 хвилин при температурі 180 градусів. Подавати до столу гарячим.

  • Куряче філе - 400-500 грам
  • Брокколі - 400 грам (можна заморожені)
  • Мал - 1 Склянка (для рису знадобиться 2 склянки води)
  • Вершки 10-25% - 200 мілілітрів
  • Сир тертий - 100-150 грам (приблизно 1, 5 склянки)
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
запечене куряче філе з брокколі - фото крок 1
1. Отже, ставимо на вогонь в каструлі з водою куряче філе, доводимо до кипіння 2 склянки води для рису і ще одну каструлю з водою для брокколі. Куряче філе вариться хвилин 20-25. Вибираємо і нарізаємо невеликими кубиками.
запечене куряче філе з брокколі - фото крок 2
2. Відварюємо склянку рису в двох склянках води. Я зазвичай рис промиваю і закидаю в холодну воду, потім стежу за його готовністю і періодично помішують. На варіння рису піде хвилин 20.
запечене куряче філе з брокколі - фото крок 3
3. Брокколі зрізаємо на суцвіття. Відварюємо в киплячій воді або готуємо на пару. Можна використовувати і морожені. У киплячу воду брокколі варто кидати лише на пару хвилин, готується овоч дуже швидко. На пачці морозива брокколі зазвичай їсть інструкції з приготування.
запечене куряче філе з брокколі - фото крок 4
4. Потім всі інгредієнти треба змішати у великій мисці, а саме: шматочки вареної курки, брокколі, готовий рис, тертий сир, сіль і перець. Заливаємо все вершками і ще раз перемішуємо. До речі, частина тертого сиру залиште, ми їм додамо на блюдо перед запіканням.
запечене куряче філе з брокколі - фото крок 5
5. Форму для запікання змащуємо маслом - вершковим або рослинним і викладаємо вміст мисці, рівномірно розподіляючи по форму. Якщо бажаєте, то блюдо перед запіканням можна посипати тертим сиром, тоді доведеться залишити частину із загальної кількості.
запечене куряче філе з брокколі - фото крок 6
6. Запікаємо в розігрітій духовці протягом 20-25 хвилин. Куряче філе з брокколі готове! Смачного!

Схожі рецепти