Запечена яєчня із зеленню
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування запеченої на грилі яєчні з часником, чебрецем, орегано, петрушкою і сиром Пармезан.
Якщо вам набридла звичайна яєчня на сніданок, рекомендуємо скористатися нашим рецептом. Зелень, сир і часник є прекрасним доповненням до яєць. Ви можете подавати до яєчні часникові грінки, які можна занурювати прямо в жовток. Замість свіжої петрушки ви також можете використовувати сушену.
- Свіжого часнику - 1/4 чайних ложки
- Свіжого чебрецю - 1/4 чайних ложки
- Свіжого орегано - 1/4 чайних ложки
- Свіжої петрушки - 1 Ст. Ложка
- Сиру Пармезан - 1 Ст. Ложка
- Великих яєць - 6 штук
- Жирних вершків - 2 Ст. Ложки
- Несолоного вершкового масла - 1 Ст. Ложка
- Сіль і мелений чорний перець - За смаком
1. Розігріти гриль протягом 5 хвилин. Подрібнити часник, чебрець, орегано і петрушку. Змішати часник, чебрець, орегано, петрушку і тертий сир Пармезан, відкласти в сторону.
2. Розбити по 3 яйця в кожну з двох невеликих мисок, не порушуючи жовтки.
3. Вилити 1 столову ложку вершків і 1/2 столової ложки вершкового масла в кожну з двох скляних форм для випічки.
4. Поставити під гриль протягом приблизно 3 хвилин, поки вершкове масло не розтане.
5. Швидко, але обережно, вилити по 3 яйця в кожну форму для випічки. Рівномірно посипати яйця трав'яний сумішшю, потім рясно посипати сіллю і перцем.
6. Помістити форми з яйцями під гриль на 5-6 хвилин до тих пір, поки білки яєць не будуть готові. Переверніть деко, якщо яйця приготувалися нерівномірно.
7. Подавати запечену яєчню з гарячим підсмаженим часниковим хлібом.