Запечена лосятина
(покроковий рецепт з фото)
Таке м'ясо відноситься до розряду делікатесів, і не кожен зможе собі його дозволити, однак якщо ж все-таки купили, головне не зіпсувати його. Пропоную рецепт, як приготувати запечену лосятину.
М'ясо лося досить своєрідне, можливо, і не кожному воно припаде до смаку, хоча спробувати його все ж обов'язково варто. І якщо вже вирішили, то головне приготувати його правильно, щоб залишилися тільки найприємніші смакові спогади. Секрет приготування даного рецепту полягає в температурі, при якій готується м'ясо, і в часі.
- Лосятина - 1 штука
- Бекон - За смаком
- Часник - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
1. Беремо шматок м'яса, ретельно його моєму. У мисці змішуємо приправи з сіллю, рясно натираємо ними м'ясо, чеснок чистим. Нашпиговують їм лосятину.
2. Відкриваємо упаковку бекону, щільно обертаємо їм шматок. Головне, щоб бекон навис над його. Щільно перев'язуємо шматок харчової ниткою.
3. Сковороду ставимо на вогонь і обсмажуємо лосятину до рум'яної скоринки.
4. Деко застилає фольгою і змащуємо маслом. Перекладаємо шматок лосятини на деко, відправляємо його в розігріту духову шафу.
5. Випікаємо при температурі до дев'яноста градусів близько п'яти годин, головне не підвищувати температуру.
6. Після закінчення часу дістаємо м'ясо з духовки, звільняємо його від фольги. Ми залишаємо трохи остигати, а потім подаємо до столу.