Запечена хек
(покроковий рецепт з фото)
Якщо любите рибку, то запечений хек вам напевно сподобається. Блюдо до божевілля просте в приготуванні, однак результат при правильній подачі порадує навіть гурмана
Риба хек всім жителям пострадянського простору напевно прекрасно відома - чому ж ще нас годували в радянських їдальнях, що не хеком Час від часу у мене виникає якесь незрозуміле різке бажання з'їсти хека, і в таких випадках мене рятує ось цей простий і універсальний спосіб приготування хека. Нічого складного, ніяких складних інгредієнтів - і НЕК зроблено.
- Хек - 1 кілограм
- Лимон - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Розмарин гілочки - 1 штука
- Чебрець гілочки - 2 штуки
- Петрушка пучок - 1 штука
Як я вже попереджав, рецепт простий і невигадливий, про що свідчить короткий перелік інгредієнтів.
Готуємо інгредієнти. Для цього нашу рибку нарізаємо поздовжніми шматочками товщиною приблизно в 2 см. Петрушку і цибулю дрібно шаткуємо.
Викладаємо рибу в змащену оливковою олією форму для випікання.
Рибку солимо, перчим, посипаємо нашої зеленню і поливаємо соком одного лимона. Пару часточок лимона кладемо в саму форму для випікання.
Запікаємо рибку 30 хвилин при 200 градусах. Готово - подаємо з улюбленим гарніром (як на мене, відмінно підходять рис та овочі). Приємного!