Рецепт Запечена хек фото

Запечена хек
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Хек
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Якщо любите рибку, то запечений хек вам напевно сподобається. Блюдо до божевілля просте в приготуванні, однак результат при правильній подачі порадує навіть гурмана

Опис приготування:

Риба хек всім жителям пострадянського простору напевно прекрасно відома - чому ж ще нас годували в радянських їдальнях, що не хеком Час від часу у мене виникає якесь незрозуміле різке бажання з'їсти хека, і в таких випадках мене рятує ось цей простий і універсальний спосіб приготування хека. Нічого складного, ніяких складних інгредієнтів - і НЕК зроблено.

  • Хек - 1 кілограм
  • Лимон - 2 штуки
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Розмарин гілочки - 1 штука
  • Чебрець гілочки - 2 штуки
  • Петрушка пучок - 1 штука
запечена хек - фото крок 1
Як я вже попереджав, рецепт простий і невигадливий, про що свідчить короткий перелік інгредієнтів.
запечена хек - фото крок 2
Готуємо інгредієнти. Для цього нашу рибку нарізаємо поздовжніми шматочками товщиною приблизно в 2 см. Петрушку і цибулю дрібно шаткуємо.
запечена хек - фото крок 3
Викладаємо рибу в змащену оливковою олією форму для випікання.
запечена хек - фото крок 4
Рибку солимо, перчим, посипаємо нашої зеленню і поливаємо соком одного лимона. Пару часточок лимона кладемо в саму форму для випікання.
запечена хек - фото крок 5
Запікаємо рибку 30 хвилин при 200 градусах. Готово - подаємо з улюбленим гарніром (як на мене, відмінно підходять рис та овочі). Приємного!

Схожі рецепти