Запечена баранина в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Днями дізнався від знайомої, як приготувати запечену баранину в мультиварці. Вийшло дуже смачно, м'ясо дуже ніжне й ароматне.
Це не єдиний рецепт приготування запеченої баранини в мультиварці. Замість баклажан і картоплі можна додати моркву, цибуля. Замість аджики - спеціальні приправи для баранини. До того ж існує безліч способів замаринувати баранину.
- Баранина - 1, 5 кілограма
- Баклажани - 3 штуки
- Картопля - 4 штуки
- Селера - 2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Абхазька аджика - 50 грам (можна замінити спеціями для баранини)
- Вино сухе червоне - 50 мілілітрів
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки(1 ложка в маринад, 2 для смаження)
- Сіль - За смаком
- Braai - 4 За смаком (для прикраси)
Готуємо маринад. Змішуємо аджику, вино, 1 ложку рослинної олії, додаємо порізаний часник і селера. Перемішуємо. Кладемо туди м'ясо, порізане на шматки 5х5 см. М'ясо повинно маринуватися не менш 2 годин.
Нарізаємо картоплю і баклажани. Баклажани тримаємо в солоній воді 15 хвилин.
Обсмажуємо м'ясо в режимі "мультіповар" протягом 10 хвилин при температурі 160 градусів. У міру готування постійно помішувати м'ясо.
Викладаємо м'ясо. Заливаємо в чашу рослинне масло і закидаємо картопля, смажимо його 10 хвилин, потім закидаємо баклажани. Через п'ять хвилин закидаємо в мультиварку м'ясо і заливаємо 1/2 склянки води. Перемішуємо і тушкуємо 35 хвилин.
Блюдо готово. Додаємо для краси пару гілок кінзи, і його можна подавати на стіл.