Рецепт Запечена баранина в мультиварці фото

Запечена баранина в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Баранина
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 3
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Днями дізнався від знайомої, як приготувати запечену баранину в мультиварці. Вийшло дуже смачно, м'ясо дуже ніжне й ароматне.

Опис приготування:

Це не єдиний рецепт приготування запеченої баранини в мультиварці. Замість баклажан і картоплі можна додати моркву, цибуля. Замість аджики - спеціальні приправи для баранини. До того ж існує безліч способів замаринувати баранину.

  • Баранина - 1, 5 кілограма
  • Баклажани - 3 штуки
  • Картопля - 4 штуки
  • Селера - 2 штуки
  • Часник - 2 зубчики
  • Абхазька аджика - 50 грам (можна замінити спеціями для баранини)
  • Вино сухе червоне - 50 мілілітрів
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки(1 ложка в маринад, 2 для смаження)
  • Сіль - За смаком
  • Braai - 4 За смаком (для прикраси)
запечена баранина в мультиварці - фото крок 1
Готуємо маринад. Змішуємо аджику, вино, 1 ложку рослинної олії, додаємо порізаний часник і селера. Перемішуємо. Кладемо туди м'ясо, порізане на шматки 5х5 см. М'ясо повинно маринуватися не менш 2 годин.
запечена баранина в мультиварці - фото крок 2
Нарізаємо картоплю і баклажани. Баклажани тримаємо в солоній воді 15 хвилин.
запечена баранина в мультиварці - фото крок 3
Обсмажуємо м'ясо в режимі"Мультіповар" протягом 10 хвилин при температурі 160 градусів. У міру готування постійно помішувати м'ясо.
запечена баранина в мультиварці - фото крок 4
Викладаємо м'ясо. Заливаємо в чашу рослинне масло і закидаємо картопля, смажимо його 10 хвилин, потім закидаємо баклажани. Через п'ять хвилин закидаємо в мультиварку м'ясо і заливаємо 1/2 склянки води. Перемішуємо і тушкуємо 35 хвилин.
запечена баранина в мультиварці - фото крок 5
Блюдо готово. Додаємо для краси пару гілок кінзи, і його можна подавати на стіл.

Схожі рецепти