Закусочні кульки з курки
(покроковий рецепт з фото)
У вас є бажання здивувати гостей, але часу дуже мало, адже гості вже на порозі? Значить скористайтеся ідеєю приготування прекрасних закусочних кульок з курки. Вони вас виручать в свято!
Цей рецепт дуже вдалий за поєднанням інгредієнтів. Його можна подавати як порційно, так і великим блюдом. Все буде залежати від ваших побажань і наявності часу. У рецепті є майонез. Його краще взяти з невеликим відсотком жирності. Звичайно, багато хто любить, щоб салат, заправлений майонезом, постояв. Але в цьому рецепті якраз принадність у тому, що в свежеприготовленном відчувається смак кожного компонента.
- Куряче філе - 2 штуки
- Сир - 200 грам
- Грецькі горіхи - 100 грам
- Кріп - 1 пучок
- Часник - 2-3 зубчиків
- Маслини - 4 штуки (для прикраси)
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Майонез - За смаком
1. Спершу відваріть куряче філе. Дайте йому охолонути трохи (щоб не було гаряче доторкатися до нього), а потім поріжте його дрібними шматочками.
2. Візьміть глибоку тарілку, складіть в неї шматочки курячого філе.
3. Натріть сир на дрібній тертці, викладіть його в тарілку з філе.
4. Видавіть часник. В даному рецепті краще скористатися чеснокодавку. Потім додайте його до філе та сиру.
5. Помийте кріп. Дайте стекти воді. Нарубаєте дуже дрібно і покладіть в тарілку з попередніми інгредієнтами. Злегка підсолити. Поперчіть за смаком. Заправте майонезом і перемішайте.
6. Візьміть очищений волоський горіх. Ядерця його подрібніть в блендері.
7. Добре помитими руками скачайте кульки, які потім посипте подрібненою горіхом (або обваляйте в ньому). Викладіть на блюдо.
8. Маслини розрізати навпіл. Зробіть з маслин і стеблинок кропу прикраса у формі петельки (як на знімку).
9. Встановіть їх зверху сфорязикних кульок. Вийшов чудовий поживний салат-закуска за рецептом, як приготувати закусочні кульки з курки. Дивуйте своїх гостей частіше!