Закуска з сиром Моцарелла
(покроковий рецепт з фото)
Легка і смачна італійська закуска, яку на батьківщині називають «Капрезе». З шматочком білого хліба ця закуска послужить відмінним сніданком. Також капрезе можна подати на святковий стіл до вина.
Апетитна закуска буде мати гарний вигляд на вашому столі. А готувати її дуже просто - наріжте сир і помідори кружками і розкладіть їх по колу великої тарілки. Трохи солі, поперчіть і додайте дрібку сушеного орегано, зверху розкладіть листя базиліка. Полийте блюдо сумішшю оливкового масла з невеликою кількістю бальзамічного оцту і подайте зі свіжим білим хлібом. Смачного!
- Моцарелла - 150 грам
- Помідори - 5 штук
- Гілочка базиліку - 3 штуки
- Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
- Бальзамічний оцет - 1 Ст. Ложка
- Орегано - 1 щіпка
- Сіль, перець - За смаком
Помийте помідори і базилік, підготуйте сир і інші інгредієнти.
Поріжте помідори гуртками, товщиною близько половини сантиметра.
Також наріжте сир.
На велику тарілку покладіть по колу по черзі скибочки сира і помідор. Трохи солі, поперчіть і додайте дрібку сушеного орегано. Розкладіть листя базиліка. Безпосередньо перед подачею полийте блюдо сумішшю оливкового масла з невеликою кількістю бальзамічного оцту. Подавайте закуску зі свіжим білим хлібом.