Юшка з товстолобика
(покроковий рецепт з фото)
Юшка з товстолобика - відмінне рибне блюдо, надзвичайно смачне і поживне. Вуха сама по собі дуже корисна для організму, а якщо варити її з товстолобика, вона примножить свої корисні властивості.
Дієтологи стверджують, що люди, регулярне вживають в їжу супи і бульйони, отримують набагато менше калорій з іншими продуктами харчування. Тому, якщо ви любитель здорового харчування або бажаєте схуднути, вуха для вас - то, що треба! Раджу зварити її з товстолобика, т.К. Страви з цієї риби вважаються дієтичними. М'ясо товстолобика легко перетравлюється і добре засвоюється організмом. Отже, пропоную вам рецепт юшки з товстолобика!
- Товстолобик - 500 грам
- Картопля - 4-5 штук
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Лавровий лист - За смаком
- Перець в горошинах - За смаком
- Зелень - За смаком (петрушка, кріп)
- Сіль - За смаком
1. Насамперед, очищаємо рибу. Відрізаємо голову, хвіст і плавники товстолобика. Основну тушку поділяємо на порційні шматки. Вирізаємо зябра і видаляємо ножем слиз під ними. Все м'ясо риби вимити, покласти в каструлю з холодною водою і залишити на годину.
2. Нарізаємо картопля невеликими шматочками.
3. Таким же чином поступаємо з морквою.
4. Потім очищаємо від лушпиння цибулину.
5. Подрібнюємо зелень в блендері.
6. Наливаємо в каструлю воду і доводимо її до кипіння. У киплячу воду викладаємо нарізану моркву і картоплю, а також цілісну цибулину. Солимо.
7. 15 хвилин через, додаємо в каструлю до овочів рибу. Також кладемо кілька горошин перцю, лавровий лист, зубчик часнику і подрібнену зелень. Якщо риба добре вичищена, то при закипанні бульйон залишиться прозорим. Накриваємо каструлю кришкою і варимо на маленькому вогні 15-20 хвилин.
8. Юшка з товстолобика готова! Смачного!