Юшка картопляне
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Традиційно вважається, що юшка - це національне українське блюдо. Юшка - це всякий навар, будь то рибний або овочевий. Готується такий суп різними способами, і я пропоную один з них.
Опис приготування:
Традиційно такий суп готується на основі овочів, але деякі рецепти пропонують додавання плавленого сиру, вершків з жовтками (як в даному рецепті), болгарського перцю і навіть томатів. На ваш смак ви можете урізноманітнити юшку так, як хочете. Я скористалася теж деякими секретами і вирішила додати вершково-яєчний соус, вийшло просто клас!
- Картопля - 3-4 штук
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Вершкове масло - 30 грам
- Вершки - 150 грам (можна замінити молоком 3, 2% жирності)
- Зелений горошок - 30 грам
- Яйце - 2 штук (жовток для соусу)
- Зелень - За смаком
1. Готується юшка дуже швидко, вона також не потребує особливих кулінарних знань і навичок. Для початку наріжте кубиками картоплю, надішліть його варитися. Тим часом потрібно нашаткувати цибулю і моркву, надішліть їх смажитися до золотистого кольору.
2. Коли картопля закипить, потрібно додати обсмажені цибулю і моркву. У такий суп можна додавати будь-які овочі на ваш смак.
3. Коли картопля буде майже готовий, відправляємо до нього зелений горошок (можна навіть консервований, але тоді вводите його в суп за 5 хвилин до готовності). Солимо і заправляємо юшку за смаком.
4. Тим часом в окремому посуді збиваємо жовтки з вершками або молоком (якщо не хочете, щоб юшка вийшла дуже жирної). Вводимо готову яєчно-вершкову масу в суп, варимо все разом ще близько 7 хвилин.
5. За кілька хвилин до готовності додаємо зелень, знімаємо блюдо з вогню. Наша юшка картопляна готова!