Рецепт Йопід фото

Йопід
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Молоко
Страви без випічки
На полуденок
Напої , Молочні
Кількість порцій: 6
Час приготування: 10 г. 0 хв.

Йопид - це кисломолочний напій, який належить удмуртської кухні. Для нас він більш відомий як ряжанка або варенець. Напій дуже смачний і корисний для здоров'я, так що пробуємо!

Опис приготування:

Розповідаю і показую, як приготувати йопид. Залежно від ваших уподобань ви можете використовувати жирне незбиране молоко або знежирене молоко (реверс). Пряжене молоко заквашується сметаною. Жирна закваска, тим густіше виходить напій, в якому може стояти ложка.

  • Молоко - 4 L(3, 2% жирності і вище)
  • Крем - 1 Склянка
йопід - фото крок 1
Свіже молоко налийте в каструлю з товстим дном і поставте в холодну духовку. Розігрійте духовку до 180 градусів, томите молоко 1 час. Потім зменшіть температуру до 100-120 градусів і млоїте молоко ще 3 годину. Перший раз краще простежити за молоком, щоб воно «не втекло» і вчасно зменшити температуру. При появі коричневої пінки, зніміть її дерев'яною лопаткою.
йопід - фото крок 2
Готове пряжене молоко остудіть до 40 градусів так, щоб мізинець"терпів" , додайте сметану, налийте 0, 5л кожен. Банкам і поставте в тепле місце на 5-6 годин.
йопід - фото крок 3
1 стакан готового продукту використовуйте для закваски наступної партії. Остудіть - і приємного апетиту!

Схожі рецепти