Язик відварний
(покроковий рецепт з фото)
Язик відварний - просте блюдо, але шалено смачне. Можна подати його на святковий стіл як холодну закуску з майонезом або іншим соусом. Вариться язик протягом двох годин зі спеціями.
Відварний язик - відмінний рецепт домашнього делікатесу. Його найкраще нарізати тонкими скибочками і подавати холодним як закуску. Вода, в якій вариться язик, повинна бути дуже солоною, тоді він вийде смачніше. Яловичий язик вариться від 2 до 4 годин, телячий або свинячий - 1, 5-2 годину. Готовність язика перевіряється виделкою. Подавати язик з картопляним пюре або зеленим горошком на гарнір. При бажанні до язика можна подати соус (гірчичний, томатно-цибулевий, молочний або сметанний з хріном).
- Яловичий язик - 1 штука
- Чорний перець горошком - 1/2 чайних ложки
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Cоль - За смаком
- Морква - 1 штука
- Цибулина - 1 штука
- Селера (стебла) - 2-3 штук
1. Купіть невеликий язик. За вагою краще вибрати не більше 1, 5 кг.
2. Промийте язик під стічною водою. Його можна вимочити у воді протягом двох годин.
3. Викладіть язик в каструлю і залийте водою, води повинно бути багато. Додайте сіль, лавровий лист, перець горошком.
4. Очистіть моркву, цибулину, промийте селера. Розріжте овочі на 2-3 частини і додайте в каструлю. Доведіть язик до кипіння на високому вогні, а потім варіть язик протягом 2 годин із закритою кришкою на середньо-слабкому вогні..
5. Готовий язик викладіть в миску з холодною водою. Потім очистіть його від шкірки за допомогою ножа.
6. Зріжте у остиглого яловичого язика все зайве.
7. Наріжте язик кружечками і подавайте. Смачного!