Рецепт Язик відварний фото

Язик відварний
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Субпродукти
ПП рецепти
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Новий рік

Язик відварний - просте блюдо, але шалено смачне. Можна подати його на святковий стіл як холодну закуску з майонезом або іншим соусом. Вариться язик протягом двох годин зі спеціями.

Відварний язик - відмінний рецепт домашнього делікатесу. Його найкраще нарізати тонкими скибочками і подавати холодним як закуску. Вода, в якій вариться язик, повинна бути дуже солоною, тоді він вийде смачніше. Яловичий язик вариться від 2 до 4 годин, телячий або свинячий - 1, 5-2 годину. Готовність язика перевіряється виделкою. Подавати язик з картопляним пюре або зеленим горошком на гарнір. При бажанні до язика можна подати соус (гірчичний, томатно-цибулевий, молочний або сметанний з хріном).


  • Яловичий язик - 1 штука
  • Чорний перець горошком - 1/2 чайних ложки
  • Лавровий лист - 1-2 штук
  • Cоль - За смаком
  • Морква - 1 штука
  • Цибулина - 1 штука
  • Селера (стебла) - 2-3 штук
язик відварний - фото крок 1
1. Купіть невеликий язик. За вагою краще вибрати не більше 1, 5 кг.
язик відварний - фото крок 2
2. Промийте язик під стічною водою. Його можна вимочити у воді протягом двох годин.
язик відварний - фото крок 3
3. Викладіть язик в каструлю і залийте водою, води повинно бути багато. Додайте сіль, лавровий лист, перець горошком.
язик відварний - фото крок 4
4. Очистіть моркву, цибулину, промийте селера. Розріжте овочі на 2-3 частини і додайте в каструлю. Доведіть язик до кипіння на високому вогні, а потім варіть язик протягом 2 годин із закритою кришкою на середньо-слабкому вогні..
язик відварний - фото крок 5
5. Готовий язик викладіть в миску з холодною водою. Потім очистіть його від шкірки за допомогою ножа.
язик відварний - фото крок 6
6. Зріжте у остиглого яловичого язика все зайве.
язик відварний - фото крок 7
7. Наріжте язик кружечками і подавайте. Смачного!

Схожі рецепти