Судак відварний
(покроковий рецепт з фото)
Тут я покажу, як приготувати судака відвареного зі спеціями. Судак - досить ніжна на смак прісноводна риба. У відварному вигляді вона володіє тонким смаком, рибний запах практично відсутня!
Смак риби вигідно відтіняє кріп. Якщо у вас є парасольки кропу, до додайте кілька штук при варінні риби на десять хвилин, а потім видаліть їх з каструлі.
Подавати такого судака смачно з відвареним рисом або c картоплею. Також його можна їсти з овочевим салатом, проте в цьому випадку рибу краще доповнити вершковим соусом "тартар" або часниковим соусом на основі грецького йогурту.
- Судак - 1 штука
- Лимон - 1 штука
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Перець червоний мелений - 0, 5 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
- Імбир сухий - 1 щіпка
- Koriandr - 1 щіпка
Для початку підготуйте рибу. Тушку очистіть від нутрощів і розріжте на шматочки близько чотирьох сантиметрів завтовшки. Шматочки добре промийте під проточною водою.
Тепер прийшов час зайнятися маринадом. Видавіть сік лимона, до нього додайте столову ложку солі, щіпку коріандру і сухого імбиру. Горошини червоного і чорного перцю перемеліть і теж відправте в маринад, потім добре його перемішайте.
Промиті шматочки риби викладіть в тарілку і залийте маринадом, втирайте його в рибу руками, залиште мінімум на 30 хвилин. Потім в маленьку каструльку покладіть рибу, залийте її водою так, щоб у воді опинилася лише половина риби. Накрийте каструлю, варіть рибу 20 хвилин.
Коли судак звариться, акуратно злийте воду з каструлі, щоб не пошкодити шматочки риби. Викладіть їх на блюдо і прикрасьте його овочами. Дуже добре для прикраси підходять кружечки томата і лимона, а також зелень.