Язички з листкового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Кожна господиня хоче щодня радувати своїх родичів смачними стравами, але пирогами і булочками нікого вже не здивуєш. А як щодо усіма улюблених язичків з листкового тіста?
Листкове тісто для язичків робити нескладно, для цього вам потрібні такі інгредієнти: приблизно 230 г. Борошна, а також невелика кількість для присипки і розкочування тіста, трохи солі, 30 г. Свинячого жиру, 215 г. Вершкового масла і 150 мл. Прохолодної води. Рецепт приготування листкового тіста можна знайти на нашому сайті.
- Листкове тісто готове - 500 грам
- Куряче яйце - 1 штука
- Цукор - 150 грам
- Кунжут - 3 Ст. Ложки
Готове листкове тісто необхідно розморозити. Стіл - припудрити борошном. За допомогою качалки розкачайте тісто в пласт.
Пласт тесту злегка припудріть борошном, щоб тісто не "бігало" за ножем.
Тісто нарізаємо на трикутники, викладаємо на папір для випічки так, щоб шматочки не торкалися одне одного.
Кожен шматочок тіста змастіть збитим яйцем, посипте великою кількістю цукру. Я додатково використовую ще й кунжут.
Розігрійте духовку до 200 градусів. Випікайте язички в духовці близько 12-15 хвилин до потрібної румяности. Можна запекти сильніше або зробити їх ледь рум'яними. На мій смак рум'яні смачніше.