Яйця «Parmante»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Запрошую приготувати яйця"Пармантье" - смачне і просте блюдо з найдоступніших продуктів. Його можна приготувати в порційних формочках або в загальній сковороді - ідеально для всієї родини!
Опис приготування:
Antoine Конт Parmante - перша людина Франції, який не тільки оцінив картопля по заслугах, але і домігся, щоб картопля отримав визнання серед французів. Блюдо незважаючи на всю свою простоту дуже смачне і ідеально підійде для трапези всієї родини. Їдять його з задоволенням і діти, і дорослі!
- Картопля - 700 грам
- Вершкове масло - 30 грам
- Молоко - 70 мілілітрів
- Яйця - 5 штук
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Горіх мускатний - За смаком
- Зелень - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Картопля наріжте і відваріть в воді до готовності. З готового картоплі злийте відвар, додайте шматочок вершкового масла і гаряче молоко. Посоліть і поперчіть за смаком.
Швидко все збийте міксером до однорідного стану. Картопляне пюре не повинно бути рідким.
У сметану додайте перець і мускатний горіх.
Форму для запікання змастіть маслом і викладіть картопляне пюре. Розрівняйте пюре ложкою.
Чайною ложкою зробіть невеликі поглиблення для яєць і змастіть всю поверхню сметаною.
Акуратно в поглиблення вбийте яйця, не пошкодивши жовток.
Посоліть і поперчіть яйця за смаком і запечіть в духовці при 200 градусах близько 10-20 хвилин до бажаної готовності жовтків. Яйця "Parmante" готові. Посипте все будь свіжою зеленню і подавайте блюдо до столу.
Смачного!