Янтарна форель в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Хочете запекти рибку цілком? Рекомендую вам бурштинову форель. Вона відмінно підходить для цих цілей, можете використовувати будь-які овочі і спеції. Розповім, як приготувати бурштинову форель в духовці.
Можете зробити вершковий соус з овочами і запекти рибку з цим соусом або тільки з овочами. Можна використовувати перець, цибуля, зелень, кабачки та інші овочі. Рибку добре очистіть від нутрощів і луски, потім промийте і запікайте на деку. Подавайте форель через деякий час після приготування, коли вона вже трохи охолоне.
- Форель - 2 штуки
- Біле сухе вино - 50 мілілітрів
- Цибулина - 100 грам
- Лимон - 1 штука
- Сіль, перець - За смаком
- Сушений чебрець - 1 щіпка
1. Рибку очистіть від нутрощів, потім гострим ножем у напрямку від хвоста до голови очистіть її від луски, видаліть зябра і ретельно промийте рибу всередині і зовні.
2. Очистіть і наріжте дрібними кубиками цибулю (використовуйте ріпчаста, білий або червоний).
3. Перекладіть цибулю в глибоку миску, до нього додайте вино і вичавити сік одного лимона.
4. Гарненько перемішайте вміст миски, трохи притисніть цибулю руками.
5. Застеліть деко фольгою, викладіть рибку і зробіть неглибокі насічки по всій тушці, сіль і poperčite, додайте чебрець.
6. Суміш цибулі розподіліть поверх риби і відправте в розігріту до 190-200 градусів духовку на півгодини.
7. Готову рибку видаліть з духовки, залиште на деку на 15-20 хвилин, а потім вже перекладіть на тарілку і подавайте до столу.