Яловичина з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 2 г. 30 хв.
Соковита і м'яка оксамитова яловичина з овочами і смачним соусом - відмінне рішення для сімейного обіду або вечері. Цю страву можна подати до столу з будь-яким гарніром, але навіть просто з хлібом теж смачно!
Опис приготування:
Завдяки цим рецептом ви дізнаєтеся, як приготувати яловичину з овочами так, щоб вона вийшла ніжною, соковитою і ароматною. М'ясо буде оксамитовим і буквально тане в роті. Кількість і набір овочів можна змінювати за своїм бажанням. Важливо, щоб м'ясо тушкувалось в невеликій кількості рідини і на невеликому вогні. В процесі замість води в м'ясо можна додати червоне сухе вино, ваше блюдо придбає зовсім інший смак. Час приготування залежить від якості і віку м'яса. Готуємо!
- Яловичина - 700-800 грам (м'якоть)
- Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
- Перець болгарський - 1 штука
- Помідори - 1-2 штук
- Часник - 2 зубчики
- Паприка мелена - 1-2 Ст. Ложок
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Кмин - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
Підготуємо всі необхідні продукти. Кількість овочів регулюйте на свій смак.
Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Очистимо і дрібно нарізаємо цибулю. Обсмажуємо до прозорості.
М'ясо нарізаємо невеликими шматочками (приблизно 2 з 2 см).
І відправляємо до цибулі на сковороду.
Перемішуючи, обсмажуємо, поки м'ясо не посвітлішає.
Солимо, перчимо і додаємо мелену паприку.
Перемішуємо і обсмажуємо хвилини 3-4.
Потім додаємо 150-200 Кмин і молодші Води. І тушкуємо на невеликому вогні практично до готовності м'яса. Якщо рідина сильно випаровується, додаємо воду або червоне вино.
Болгарський перець і помідори нарізаємо кубиками.
Додаємо овочі до м'яса. Можна додати крім зазначених овочів кабачок, баклажан.
Додаємо очищений і подрібнений часник.
І продовжуємо готувати ще хвилин 15-20, поки овочі не стануть м'якими.
От і все, яловичина з овочами готова. Смачного!