Яловичина в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Будь-яке м'ясо, приготоване в духовці, виходить смачним. Не виняток і яловичина. Інша справа, що яловичину потрібно готувати довше свинини, але для досягнення смачного результату часу не шкода.
Яловичина в духовці виходить дуже смачною, якщо готувати її довго і при більш низькій температурі, ніж ми звикли. Якщо у вас є непоганий шматочок яловичини, спробуйте приготувати м'ясо за цим рецептом. Воно вийде дуже цікавим на смак, ніжним і соковитим. Я сподіваюся, що цей рецепт в якому розказано, як приготувати яловичину в духовці, вас не розчарує.
- Яловичина - 1, 5 кілограма
- Часник - 2 зубчики
- Лимон - 1 штука
- Орегано сушений - 2 чайних ложки
- Кмин - 2 чайних ложки (подрібнений)
- Сухий часник - 0, 5 чайних ложки
- Лавровий лист - 2 штуки
- Оцет - 1 Ст. Ложка
- Перець чіпотле - 2 штуки
- Соус від перцю чіпотле - 2 чайних ложки
- Бульйон - 1/2 склянки (м'ясної або курячий)
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 1/3 чайних ложки

Будемо використовувати ось такий гарний шматок м'яса.

Розрізаємо його на 6 шматків, солимо і перчимо з усіх боків.

Добре розігріємо сковороду з рослинним маслом і викладемо м'ясо.

І обсмажуємо на сильному вогні з усіх боків до рум'яної скоринки.

Для соусу до м'яса нам знадобиться ось такий перець. Це гострий копчений перець в соусі. Перш ніж його використовувати, спробуйте його і визначте, скільки вам слід його покласти. Інакше страва може бути надто гострим. Подрібнюємо перець.

Додамо в подрібнений перець орегано, кмин, сушений часник і подрібнений свіжий, соус з банки з перцем, лимонний сік, оцет. Перемішайте.

І тепер додаємо бульйон і ще раз добре перемішати. Пробуємо соус і виправляємо по своєму смаку, додаючи свої інгредієнти або спеції.

Обсмажене м'ясо перекладаємо в форму для духовки і покриваємо соусом-маринадом. Додамо лавровий лист.

Закриваємо форму кришкою і ставимо в розігріту до 150 градусів духовку на 2 годину. Потім м'ясо перевернемо і відправимо готуватися ще на 1.5 годину.