Яловичина під соусом в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва незвично тим, що його можна готувати як на плиті, так і в духовці, але в духовці виходить в рази смачніше. Алкоголю в страві практично не залишиться, але смак - просто чудовий.
Я дуже люблю готувати м'ясо. Яловичина у мене в фаворитах. М'ясо так м'ясо. Воно менш жирне, ніж свинина, більш щільне ніж курка. Яловичина, тушкована в духовці, дуже ніжна. Блюдо за таким рецептом можна готувати і на газу, але саме в духовці м'ясо набуває ніжний тушкований смак.
- Яловичина - 1 кілограм
- Вино червоне - 2, 5 склянки (сухе)
- Сіль, спеції - За смаком
- Цибуля - 2-3 штук
Для приготування страви нам потрібно взяти важкий казан. Саме в ньому ми і будемо готувати. Для початку нам потрібно нарізати ріпчасту цибулю. Цибулю ріжемо півкільцями, не дуже дрібно.
На рослинному маслі в казані обсмажити цибулю. Цю процедуру ми робимо на плиті.
Поки цибуля обсмажується, помішуйте його періодами, щоб не пригоріла. Яловичину (у мене ошийок) нарізаємо невеликими шматочками.
Нарізане м'ясо кладемо в казан, відразу перемішуємо м'ясо з цибулею. Якщо цього не зробити, цибуля пригорить. М'ясо з цибулею заливаємо 2, 5 склянки вина. У мене домашнє вино, але можна взяти несолодке червоне покупне. Додайте сіль, спеції до м'яса, і знову перемішайте.
Накрийте казан кришкою. Розігрійте духовку до 200 градусів. Поставте казан в духовку. Запікайте м'ясо в духовці близько 1, 5 годину. За цей час потрібно 2-3 рази м'ясо перешкодити.
Подайте м'ясо до столу, посипавши зеленню.