Яловичина, тушкована в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Хочете дізнатися, як одним махом приготувати смачну вечерю для всієї родини? Для цього нам потрібно підсмажити яловичину, додати до неї картопля, цибулька і морквину і відправити все гаситися в духовку.
Сьогодні я хочу поділитися з вами одним чудовим рецептом і розповісти, як приготувати яловичину, тушковану в духовці. Я вже не раз готувала своїм домашніх вечерю з цього рецепт, і завжди м'ясо з ним виходило дуже соковитим і ніжним. А оскільки ми готуємо його відразу з картоплею, значить, нам не потрібно окремо робити гарнір і витрачати на це зайвий час - зручно, Чи не справедливість. Так що з цим простим рецептом яловичини, тушкованою в духовці, ви без особливих зусиль зробите приголомшливий вечерю для всієї родини.
- Яловичина - 400-450 грам
- Картопля - 4 штуки
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 0, 5-1 штуки
- Паста томатна - 2 Ст. Ложки
- Вода - 0, 5 L
- Масло рослинне - За смаком (для смаження)
- Спеції - За смаком
- Сіль - За смаком
Для початку ми промиваємо яловичину, витираємо її паперовими рушниками і нарізаємо на порційні шматки. Відбиваємо трохи кожен шматочок і натираємо його з усіх боків сіллю і меленим перцем.
Тепер обсмажуємо яловичину на рослинному маслі до рум'яної скоринки і викладаємо її в форму для запікання.
Далі страхуємо на маслі нарізану цибулю і терту моркву, викладаємо обсмажені овочі на м'ясо.
Наливаємо в форму гарячу кип'ячену воду і відправляємо м'ясо в розігріту до 160 градусів духовку на 40-50 хвилин.
Поки яловичина гаситься, ми чистимо картоплю і нарізаємо його скибочками.
Обсмажуємо картопля на рослинному маслі до рум'яної скоринки.
Коли вийде час приготування м'яса, дістаємо форму з духовки і додаємо картоплю до м'яса, тушкуємо все в духовці ще хвилин 20 при тій же температурі.
Після цього необхідно ще раз отримати форму з духовки і додати в блюдо томатну пасту, сіль і спеції за смаком. Перемішуємо все і запікаємо м'ясо з овочами ще 10-15 хвилин, але вже при 230 градусах.
Ось тепер наш вечеря готова, тому кличте домочадців до столу і приступайте до трапези. Приємного вам апетиту!