Рецепт Яловичина під соусом фото

Яловичина під соусом
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
М'ясо , Яловичина
Дієтичне харчування , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 2
Час приготування: 35 хв.

В якості основної страви пропоную вашій увазі дуже апетитний і цікавий рецепт приготування яловичини під соусом з апетитним картоплею на гарнір.

Опис приготування:

Соковита і ніжна яловичина під соусом в домашніх умовах - відмінний варіант для гарячого не тільки на кожен день, але і на святковий стіл. Правильно приготовлений стейк в поєднанні з пікантним соусом - просто пальчики оближеш.

  • Картопля - 10 штук
  • Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
  • Цибулина - 1 штука
  • Бекон - 2-3 штук (полосочки)
  • Свіжа зелень - За смаком
  • Томатний соус - 150 мілілітрів
  • Яловичий стейк - 2 штуки
  • Гірчичний - 1 Чайна ложка
  • Винний оцет - 0.5 чайних ложки
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
яловичина під соусом - фото крок 1
1. М'ясо вимити, обсушити серветкою. Присипати сіллю і перцем з усіх боків і викласти на сковороду. Обсмажити м'ясо на сильному вогні по 2 хвилини з кожного боку, а потім відправити в розігріту духовку і довести до повної готовності.
яловичина під соусом - фото крок 2
2. Тепер можна зайнятися соусом. У невеликій сотейник налити трохи рослинного масла і розігріти. Очистити часник, подрібнити і обсмажити пару хвилин. Влити приблизно половину томатного соусу, додати сіль, перець, гірчицю і трохи винного оцту. Як слід перемішати і уварити соус до загусання. Знявши сотейник з вогню, всипати жменю свіжої зелені.
яловичина під соусом - фото крок 3
3. Готовий шматочок м'яса просочити трохи соусом з однієї й іншої сторони.
яловичина під соусом - фото крок 4
4. Що стосується гарніру, то тут все залежить від ваших смакових уподобань. Хороший варіант, який доповнить цей простий рецепт яловичини під соусом - запечена картопля.
яловичина під соусом - фото крок 5
5. До нього теж краще зробити соус. Для його приготування в окремому сотейнику з невеликою кількістю рослинного масла обсмажити подрібнену цибулю. Потім додати дрібно нарізаний бекон і влити томатний соус. Посолити, поперчити і проварити буквально пару хвилин. Залишиться тільки доповнити соус зеленню і можна зняти з вогню.
яловичина під соусом - фото крок 6
6. Готовий соус вилити в каструлю з картоплею і акуратно перемішати, щоб дати йому як слід просочитися.
яловичина під соусом - фото крок 7
7. На тарілку для подачі викласти шматочок м'яса, щедро полив його соусом і картопля. От і все, апетитна яловичина під соусом в домашніх умовах готова.

Схожі рецепти