Яловиче м'ясо
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні поділюся дуже хорошим рецептом і покажу, як приготувати яловиче м'ясо, тушковане в овочевому соусі з червоним вином і спеціями. Сподіваюся, що це блюдо стане улюбленим на вашому столі.
М'ясо за цим рецептом гаситься з додаванням великої кількості рідких інгредієнтів: бульйону (або води), червоного вина і томатної пасти. Тому шматочки м'яса виходять ніжними, соковитими, а соус - ароматним. Таке м'ясо можна подати з будь-яким гарніром на ваш смак.
- Яловичина - 700 грам (вирізка)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Стебло селери - 1 штука
- Бекон - 30 грам
- Петрушка - 1 пучок
- Вершкове масло - 40 грам
- Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
- Вино червоне - 1/2 склянки
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Бульйон м'ясний або вода - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
Філе яловичини обмийте і наріжте однаковими невеликими кубиками. Обваляйте кубики м'яса в просіяного борошна, надлишки борошна струсіть.
Всі овочі почистіть і промийте. Морква, стебло селери, цибулину, пучок петрушки, бекон дрібно наріжте і покладіть в товстостінну каструлю, kazanchik або утятницу. Додайте вершкове масло, оливкова олія і обсмажте все на слабкому вогні.
Потім покладіть м'ясо, нехай підрум'яниться з усіх боків. Влийте червоне вино і випарити його на сильному вогні. Потім залийте м'ясо приблизно на 2/3 гарячим бульйоном, змішаним з томатною пастою. Додати сіль, поперчіть і тушкуйте півтори години. Якщо в кінці приготування соус буде дуже рідким, випаруйте його на сильному вогні.