Якутська коржик
(покроковий рецепт з фото)
Відмінна коржик для закусок або перекусу в дорогу за традиційним рецептом прямо з Якутії! Пропоную спробувати приготувати якутську корж на обід або вечерю замість хліба або як гарнір!
Подібні коржі можна робити не тільки на суорате, але і на звичайному кефірі. Содадодасть їм пишність, її можна не гасити навіть. Суоратнагадує кисле молоко, так що можете її використовувати і її, теж підійде. Щоб приготувати якутські коржі, також знадобиться вершкове масло і борошна приблизно 3-4 склянки.
- Смаглявий - 1 Склянка
- Молоко - 1 Склянка
- Вершкове масло - 150-200 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Сода - 1 Чайна ложка
- Борошно - 3-4 склянок
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
У миску викладіть масло вершкове, також влийте суорат.
Потім влийте ще молоко.
Потім додайте сіль і соду.
Руками розімніть масло в суорате і молоці.
Потім додайте борошна.
Все перемішуємо руками. Тісто має бути ніжним і повітряним ...
... І не липнути до рук.
Деко змастіть маслом рослинним.
Сформуйте з тіста коржі розміром з долоню.
Товщина коржів повинна бути в районі 1, 5 см. Змастіть їх злегка молоком, проколіть виделкою.
Надішліть в розігріту до середньої температури духовку на 20-25 хвилин.
Готові якутські коржі можете подавати замість хліба. Смачного!