Ягідний чізкейк
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування чізкейку з ягідної глазур'ю.
Для приготування фруктового пюре використовуйте полуницю, малину, ожину і вишню. Можна також прикрасити чізкейк зверху свіжими ягодами.
- Цукру - 2 Ст. Ложки
- Вершкового масла - 3 Ст. Ложки
- Вершкового сиру - 600 грам
- Цукру - 1 Склянка
- Лимонної цедри - 2 чайних ложки
- Ванільного екстракту - 1/4 чайних ложки
- Яйця - 3 штуки
- Цукру - 1 Склянка
- Кукурудзяного крохмалю - 3 Ст. Ложки
- Води - 1/3 склянки
1. Розігріти духовку до 160 градусів. Змішати крихти печива і цукор разом в мисці. Додати розтоплене вершкове масло і розмішати. Викласти масу в форму для пирога і розрівняти нижньою частиною склянки. Переконайтеся, що стінки і дно форми рівномірно покриті приготовленої масою.
2. Запікати кірку для пирога в розігрітій духовці 10 хвилин. Дати трохи охолонути.
3. Викласти вершковий сир в миску. Збити його міксером, поки він не стане гладким. Поступово додати цукор.
4. Додати цедру лимона і ванільний екстракт. Додати яйця по одному за раз, продовжуючи збивати.
5. Вилити суміш поверх готового пирога. Обернути форму подвійним шаром фольги, щоб в неї не затекла рідина, поставити в іншу форму більшого діаметру і налити в останню стільки води, щоб вона доходила до середини бортів форми з чізкейк. Це дозволить запобігти розтріскування начинки під час приготування. Випікати 1 час. Помістити чізкейк в холодильник на кілька годин.
6. Приготувати глазур. Змішати всі інгредієнти в каструлі і довести до кипіння. Залити глазур'ю чізкейк. Коли глазур охолоне, розрізати і подавати.