Яєчня з хлібом (в духовці)
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вранці ви хочете добре поснідати, можна зробити ось таку ситну яєчню. Блюдо просте і смачне, зробити його зможе кожен. Розповідаю, як приготувати яєчню з хлібом (в духовці).
Різновидів такий яєчні дуже багато. Одні повністю дістають м'якуш залишаючи лише кірки, в цьому ж рецепті м'якуш не видаляють, а лише притискують. Можна додати до яєчні в хлібі шматочки овочів і зелень. Їжте блюдо відразу після запікання, поки яєчня ще гаряча.
- Хліб - 4 скибочки
- Яйця - 4 штуки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Сіль і перець - За смаком
- Твердий сир - 100 грам
- Шинка - 2 скибочки
1. У кожному шматочку хліба (можна взяти білий, сірий або житній) зробіть поглиблення, можна склянкою або притисніть кулаком.
2. Змастіть краї хліба вершковим маслом.
3. Наріжте шинку смужками або кубиками. Викладіть її в поглиблення.
4. Розбийте в поглиблення до шинки яйце, додайте трохи солі і перцю.
5. Посипте краю хліба тертим сиром і додайте поверх яйця ще пару шматочків шинки.
6. Запікайте хліб з яєчнею близько 15-20 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці. Подавайте блюдо гарячим.