Рецепт Яєчня в батоні фото

Яєчня в батоні
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Яйця
Дієтичне харчування
На сніданок
Гарячі страви , Яєчня
Кількість порцій: 1-2
Час приготування: 5 хв.

Незвичайний сніданок здатний підняти настрій з самого ранку! Порадуйте своїх домашніх яєчнею в батоні, яку можна легко приготувати за 5 хвилин і подати разом з овочами або підсмаженим беконом.

Опис приготування:

Таку яєчню можна взяти з собою в дорогу, загорнувши у фольгу або харчову плівку, вона виходить як бутерброд. Тим, хто не любить курячі яйця, їх допустимо замінити перепелиними в кількості 3 штук замість одного курячого яйця. Страву можна готувати не тільки на сніданок, але і протягом всього дня в якості перекусу.

  • Кнопка - 2 штуки (скибочки)
  • Куряче яйце - 2 штуки
  • Масло рослинне - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 2 щіпки
  • Перець чорний мелений - 2 щіпки
яєчня в батоні - фото крок 1
Підготуйте зазначені інгредієнти. З 1 скибочку батона потрібно 1 курине яйце. Причому його розмір залежить від ширини хлібної нарізки, чим ширше скибочку хліба, тим крупніше повинна бути яйце і навпаки.
яєчня в батоні - фото крок 2
Викладіть скибочки на тарілку і акуратно руками вийміть з них хлібний м'якуш, намагаючись не розірвати окраєць.
яєчня в батоні - фото крок 3
Прогрійте сковороду з рослинним маслом, зменшіть нагрів до мінімального і викладіть на ємність скибочки без м'якушки.
яєчня в батоні - фото крок 4
Відразу ж вбийте всередину кожного скибочки куряче яйце, діючи акуратно.
яєчня в батоні - фото крок 5
Не забудьте посолити і поперчити яйця. За бажанням можна додати і інші приправи, спеції.
яєчня в батоні - фото крок 6
Смажте яєчню в батоні не менше 3 хвилин на мінімальному нагріві, інакше хліб згорить, а блюдо залишиться напівсирим. Готовність яєчні визначається щільністю білків.
яєчня в батоні - фото крок 7
Викладіть приготовану страву на тарілку, подавайте зі свіжими овочами, соусами або м'ясним продуктом: підсмаженим беконом, ковбасою, відвареним м'ясом.

Схожі рецепти