Яблука, фаршировані м'ясним фаршем
(покроковий рецепт з фото)
З яблук можна готувати не тільки десерти та солодощі. Яблука, фаршировані м'ясним фаршем - дуже оригінальне і незвичайне, але в той же час смачне і ситне блюдо, здатне здивувати ваших їдців.
Як показує кулінарна практика, яблука гарні не тільки в приготуванні десертів та інших солодких страв, але і в приготуванні самих що ні на є м'ясних страв. В даному рецепті я розповім, як приготувати яблука, фаршировані м'ясом. Блюдо виходить, безумовно, дуже ефектним і оригінальним, однак і за смаком воно - теж дуже навіть.
- Яблука - 5 штук
- Фарш яловичий або свинячий - 300 грам
- Помідори - 3 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Масло рослинне - - За смаком
- Сіль - - За смаком
- Часник - - За смаком
Складові.
Цибулю чистимо і нарізаємо тоненькими півкільцями.
Пару зубчиків часнику чистимо і нарізаємо тоненькими пластинами.
Цибулю і часник обсмажуємо до золотистого в рослинному маслі.
Додаємо фарш, перемішуємо.
Обсмажуємо фарш з овочами 7-9 хвилин на середньому вогні, часто перемішуючи.
Обсмажуємо фарш з овочами 7-9 хвилин на середньому вогні, часто перемішуючи.
Додаємо кубиками нарізані помідори й тушкуємо ще 5 хвилин.
Яблука миємо, зрізаємо верхівки, вирізаємо серцевину і м'якоть. Ми залишаємо тільки своєрідну тарілочку з яблука товщиною в 1 см.
Яблучну м'якоть не викидаємо - її нарізаємо дрібними кубиками і додаємо до фаршу.
Що вийшла начинкою фаршируємо наші яблука.
Поверх начинки кладемо трохи зелені, накриваємо все це справа зрізаною верхівкою яблука. Ставимо в духовку і запікаємо 25 хвилин при 200 градусах.
Смачного!