Рецепт Яблучно-сирні оладки фото

Яблучно-сирні оладки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Фрукти , Сир , Яблука
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування
На полуденок , На сніданок
Випічка , Оладки
Кількість порцій: 12
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Кожна господиня хоч раз в житті готувала оладки. Це відмінний полуденок або сніданок (особливо для діток). Ви можете поекспериментувати з рецептом і додати в тісто сир і яблука. Буде смачно!

Опис приготування:

Хочете дізнатися, як приготувати яблучно-сирні оладки? Тоді вам обов'язково стане в нагоді цей покроковий рецепт. Ароматні і оригінальні, вони стануть фаворитами у вашій кулінарній книзі, це я вам обіцяю!

  • Яблуко - 1 штука
  • Яйця - 4 штуки
  • Мед - 1 Ст. Ложка
  • Лимонний сік - 1 Чайна ложка
  • Обкладинка - 1/4 чайних ложки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Рослинна олія для смаження - За смаком
яблучно-сирні оладки - фото крок 1
Яблуко вимийте і очистіть від шкірки. Натріть його на дрібній тертці, гарненько збризніть натертий фрукт лимонним соком, щоб він не потемнів. Вибирайте солодкі або кисло-солодкі сорти яблук, вони відмінно підходять для оладок.
яблучно-сирні оладки - фото крок 2
Акуратно відокремте жовтки від білків. Останні відставте в сторону, а жовтки киньте в глибоку скляну піалку. Додайте до жовтків сирок, мідь, корицю і невелику щіпку солі. Ретельно розітріть всі інгредієнти до однорідної маси.
яблучно-сирні оладки - фото крок 3
В отриману масу додайте натерте на тертці яблучко. Знову перемішайте все до однорідності. Якщо яблуко занадто соковите, відіжміть попередньо з нього зайвий сік.
яблучно-сирні оладки - фото крок 4
Борошно для тіста просійте, щоб вона наситилася киснем. Тоді оладки вийдуть високими і пишними. Додайте просіяне борошно в яєчно-сирну масу, гарненько вимісіть тісто ложкою.
яблучно-сирні оладки - фото крок 5
Яєчні білки вилийте в суху скляну піалку, додайте до них трохи лимонного соку або щіпку солі, збийте білки міксером на максимальній швидкості до стійких піків.
яблучно-сирні оладки - фото крок 6
Збиті білки додайте в тісто для оладок. Акуратно перемішайте масу дерев'яною лопаткою або звичайної ложкою зверху вниз таким чином, щоб білки не осіли.
яблучно-сирні оладки - фото крок 7
Візьміть сковорідку, влийте на неї невелика кількість рафінованої олії. Поставте сковорідку на вогонь і почекайте, поки вона розжариться. Викладайте ложкою на сковороду тісто для оладок, підсмажте їх з двох сторін до рум'яної скоринки.

Схожі рецепти