Рецепт Яблучний соус фото

Яблучний соус
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Яблука
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , Для дітей , На святковий стіл
Заготовки
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 6 г. 0 хв.

Цей соус приємного рожевого відтінку виходить з осінніх червоних яблук. Можна подавати його окремо у вигляді десерту або використовувати в якості начинки для випічки. А можна просто подати до курки.

Опис приготування:

Яблучний соус, приготований в домашніх умовах, виходить дуже свіжим, смачним, без консервантів. Ви можете використовувати будь-які яблука або кілька видів відразу. Із вказаної кількості інгредієнтів вийде близько трьох склянок яблучного соусу. Для того, щоб приготувати яблучний соус, яблука треба почистити і зварити з цукром, корицею і лимонний соком.

  • Яблука - 8-10 штук
  • Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
  • Цукор коричневий - 2-3 Ст. Ложок
  • Обкладинка - 1/2 чайних ложки
яблучний соус - фото крок 1
1. Промийте і очистіть яблука від шкірки і кісточок.
яблучний соус - фото крок 2
2. Наріжте яблука дольками в каструлю. Додайте лимонний сік, корицю, коричневий цукор і перемішайте.
яблучний соус - фото крок 3
3. Поставте на повільний вогонь і варіть, періодично помішуючи протягом 6 годин.
яблучний соус - фото крок 4
4. Через 6 годин яблука збийте в блендері або за допомогою калатала для пюре (якщо хочете, щоб в соусі траплялися шматочки яблук).
яблучний соус - фото крок 5
5. Зберігайте яблучний соус в посуді з кришкою в холодильнику до двох тижнів.
яблучний соус - фото крок 6
6. Яблучний соус готовий! Смачного!

Схожі рецепти