Яблучний соус
(покроковий рецепт з фото)
Цей соус приємного рожевого відтінку виходить з осінніх червоних яблук. Можна подавати його окремо у вигляді десерту або використовувати в якості начинки для випічки. А можна просто подати до курки.
Яблучний соус, приготований в домашніх умовах, виходить дуже свіжим, смачним, без консервантів. Ви можете використовувати будь-які яблука або кілька видів відразу. Із вказаної кількості інгредієнтів вийде близько трьох склянок яблучного соусу. Для того, щоб приготувати яблучний соус, яблука треба почистити і зварити з цукром, корицею і лимонний соком.
- Яблука - 8-10 штук
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Цукор коричневий - 2-3 Ст. Ложок
- Обкладинка - 1/2 чайних ложки

1. Промийте і очистіть яблука від шкірки і кісточок.

2. Наріжте яблука дольками в каструлю. Додайте лимонний сік, корицю, коричневий цукор і перемішайте.

3. Поставте на повільний вогонь і варіть, періодично помішуючи протягом 6 годин.

4. Через 6 годин яблука збийте в блендері або за допомогою калатала для пюре (якщо хочете, щоб в соусі траплялися шматочки яблук).

5. Зберігайте яблучний соус в посуді з кришкою в холодильнику до двох тижнів.

6. Яблучний соус готовий! Смачного!