Яблучний соус до курки
(покроковий рецепт з фото)
Ароматну запечену в духовці курку можна подати з яблучним соусом. Яблучний соус до курки можна зробити трохи гострим, додавши запашний перець.
Яблучний соус до курки виходить дуже ніжним. Дуже добре підходить до запеченої і смаженої курки. Курку з яблучним соусом краще подавати з салатом їх свіжих овочів. Полийте їх перед подачею лимонним соком. Дуже смачно! Відкриту баночку яблучного соусу тримайте в холодильнику не довше чотирьох днів. Бажаю вам приємного апетиту.
- Яблука - 3 кілограма
- Яблучний сік - 1 Склянка
- Лимон - 1 штука (нам знадобиться його сік.)
- Коричневий цукор - 0, 5 склянки
- Мелена кориця - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 50 грам
- Мускатний горіх - За смаком
- Запашний перець - За смаком

Помийте яблука. Очистіть від шкірки. Виріжте серединки. Наріжте яблука дольками і складіть в глибоку каструлю. Поставте на вогонь.

Додайте яблучного соку.

Видавіть сік лимона.

Додайте коричневий цукор і корицю.

Варіть яблука у власному соку близько 25 хвилин. Щоб яблука не пригорали, вже в гарячі додайте вершкове масло і добре перемішайте.

Потім викладіть яблука в блендер. Можете за смаком додати мускатний горіх і запашний перець. Збийте. У вас вийшов яблучний соус до курки.

Отриманий соус трохи остудіть перед подачею. Можете закатати соус в банки і залишити на зиму.