Яблучний крамбл
(покроковий рецепт з фото)
Навіть якщо вам ніколи раніше не доводилося готувати яблучний крамбл - сміливо озбройтесь цим рецептом і готуйте. Приготувати його неймовірно просто, а результат вас обов'язково порадує.
Всім, у кого є садові ділянки, відомі проблеми - восени яблук так багато, що їх просто нікуди дівати. Рекомендую крім усього іншого звернути увагу на рецепт яблучного крамбль - дуже смачного і простого в приготуванні британського десерту. Як вид, інгредієнти для його приготування дуже прості, та й сам рецепт нескладний. Але на виході виходить дуже цікавий і насичений смаком десерт з оригінальною текстурою. Рекомендую спробувати. Отже, розповідаю як приготувати яблучний крамбл.
- Яблука - 6 штук
- Цукор - 250 грам
- Борошно - 200 грам
- Вершкове масло - 150 грам
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
Яблука очистити від шкірки і серцевини, нарізати на тонкі часточки.
Викладіть часточки яблук в каструлю, засипте корицю і три чверті цукру.
Поставте на середній вогонь і тушкуйте півгодини, зрідка помішуючи. Особливо уважно стежити за яблуками потрібно на самому початку, поки вони ще не випустили сік - вони можуть пригоріти. Коли сік виділиться, яблука будуть повільно гаситися в ньому і точно не пригорять.
Гасити яблука потрібно до м'якості, проте вони не повинні ставати пюреообразнимі.
Перекладіть яблука в посуд, в якій будете подавати крамбл. Нехай яблука остигають.
Приготуйте топпинг. Для цього змішайте борошно, вершкове масло і цукор, що залишився, і перетріть руками до текстури, нагадує панірувальні сухарі.
Засипте яблука вийшов топінгом і поставте в духовку, попередньо розігріту до 150 градусів.
Запікайте в духовці 30 хвилин, після чого яблучний крамбл можна подавати. Я подаю з кулькою морозива.